ua en ru

Новий міністр економрозвитку має намір спростити ведення бізнесу в Україні до травня

Новопризначений міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремет має намір спростити ведення бізнесу в Україні до травня 2014 р.

Новопризначений міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремет має намір спростити ведення бізнесу в Україні до травня 2014 р. Про це він повідомив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"У середньостроковій перспективі, а в умовах роботи нашого уряду це питання одного-двох місяців, основним завданням стане здешевлення і спрощення ведення бізнесу в Україні. Для цього необхідно запровадити норми, які дуже швидко можуть дати позитивний економічний ефект. Я мрію про місце України в десятку країн-лідерів по легкості ведення бізнесу", - зазначив Шеремет.

Він додав, що важливими завданнями також є боротьба з корупцією і збільшення конкурентоспроможності України завдяки її людського капіталу.

"Я вже радився з цього питання з новопризначеним міністром молоді та спорту (Дмитром Булатовим), зі своїм другом міністром освіти (Сергієм Квітом), і разом ми будемо проводити широкі консультації з бізнесом - дізнаватися, які люди та які навички їм необхідні. Для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в країну нам потрібно пропонувати працівників відповідної кваліфікації", - сказав Шеремет.

Він уточнив, що це довгострокова мета, але починати реалізовувати її необхідно вже сьогодні.

"Це дозволить Україні перейти від сировинної економіки до постіндустріальної", - підкреслив міністр.