ua en ru

Новий мер Лондона заявив, що партія Кемерона діє у "стилі Трампа"

Новий мер Лондона заявив, що партія Кемерона діє у "стилі Трампа" Фото: Садік Хан відповів опонентам на виборах

Садік Хан розкритикував кампанію, яку консерватори проводили проти нього перед виборами

Новообраний мер Лондона Садік Хан 8 травня закинув Консервативній партії Великобританії користування "сценаріями Дональда Трампа", мільярдера, кандидата в президенти США. Про це повідомляє DW.

Одіозний американський політик і можливий кандидат у президенти від Республіканської партії Трамп став відомим завдяки своїм грубим випадам проти різноманітних меншин, у тому числі й проти мусульман. Таким чином перший лондонський мер-мусульманин розкритикував кампанію, яку консерватори проводили проти нього під час передвиборчої кампанії.


Найбільшим ударом по репутації Хана стали звинувачення у зв'язках із ісламістами-радикалами. Напередодні Хан заявив, що хотів би бути "мером усіх лондонців". На його думку, консерватори намагаються діяти за допомогою "страху та інсинуацій", щоб посіяти розбрат між різними релігійними та етнічними громадами в Лондоні.

Нагадаємо, на виборах мера Лондона лейборист Хан, син водія автобуса, здобув майже 57% голосів. Його головним опонентом був консерватор Зак Голдсміт, син фінансиста-мільярдера.