ua en ru

Новий комісар ЄС з енергетики продовжить політику свого попередника у співпраці з Україною

Новий комісар ЄС з енергетики продовжить політику свого попередника у співпраці з Україною Джерело фото:ec.europa.eu

Новопризначений віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович заявляє, що для нього велика честь прибути до України одразу після призначення на нову посаду у структурі Єврокомісії. Про це Шефчовіч заявив під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко в Києві, передає прес-служба глави держави.

"Дуже символічно чітко продемонструвати, що я продовжу політику енергетичної співпраці, яку проводив мій попередник пан Еттінгер", - наголосив Шефчович.

Віце-президент Єврокомісії запевнив, що Європейський союз і він особисто відкриті для обговорення питань інтеграції у рамках Європейського енергетичного співтовариства. "Відзначивши свої плідні переговори із чиновниками і бізнесменами в Києві, він повідомив, що оговорювалося, як ЄС може допомогти залученню інвестицій і створенню умов для інтеграції України у європейську енергетичну систему", - сказано в повідомленні.

"Європейський союз та міжнародні фінансові інститути готові якнайшвидше розпочати подальшу співпрацю з новим українським урядом", - сказав Шефчович.

Як повідомлялося, Петро Порошенко під час зустрічі з Марошем Шефчовичем заявив, що міжнародна конференція донорів запланована на кінець січня 2015 року.