ua en ru

Новий в. о. голови "Укрзалізниці" не підтримав ініціативу по боротьбі з контрабандою, - Чорновол

Новий виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" Олександр Завгородній висловився проти встановлення навігаційної системи контролю за рух поїздів, яка б дозволила вирішити проблему контрабанди в зоні АТО. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявила народний депутат України Тетяна Чорновол.

"Особливо мені сподобалася в лапках позиція керівника "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, який мені заявив, що у нього під контролем переміщення тепловозів. І тому йому не потрібна ця навігаційна система, яка введе в єдину базу. Я його питаю, як же тоді 11 тисяч вагонів з вугіллям, коксом і пройшли через станції Красний Лиман? Українська влада дозволу на це не давала. Якщо це було під контролем, то посадові особи повинні сісти. Якщо контролю немає - встановлюйте навігаційні системи. Він 4 дні на посаді і вже не підтримує наші законодавчі ініціативи", - підкреслила Чорновол.

Нагадаємо, 8 липня без проведення конкурсу на посаду виконуючого обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" був призначений Олександр Загородній, який займав у 2010-2011 роках посаду першого заступника начальника Придніпровської залізниці.