ua en ru

Спецслужби США розкриють мотиви Путіна для втручання у вибори президента, - The Guardian

Спецслужби США розкриють мотиви Путіна для втручання у вибори президента, - The Guardian Фото: Джеймс Клеппер розповів про причетність Путіна до втручання у вибори в США

Звіт буде оприлюднений на наступному тижні

В новій доповіді американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори США буде розкрито більше, ніж один мотив президента Росії Володимира Путіна для втручання в президентську кампанію. Про це заявив директор нацрозвідки країни Джеймс Клеппер у ході сенатських слухань щодо іноземної кіберзагрози для США, пише The Guardian.

Звіт буде оприлюднений на наступному тижні, повідомив Клеппер.

За його словами, участь у розробці доповіді брали співробітники Агентства національної безпеки США, а також ЦРУ і ФБР.

На даний момент американські аналітики "найбільш твердо, ніж коли-небудь, стоять перед висновком про російське втручання у виборчий процес в США", додав Клеппер. Документ, за його словами, розкриє більше, ніж один мотив Путіна для втручання у виборчий процес в США.

Також у звіті буде надана "додаткова інформація для висновків розвідувальних органів про те, що Росія навмисно зламала сайт національного комітету Демократичної партії США, щоб надати допомогу Трампу на президентських виборах 2016 року", повідомив глава нацрозвідки США.

Нагадаємо, раніше Клеппер заявив про причетність до кібератак вищого керівництва Росії.