ua en ru

Томас Грімм обраний новим президентом української Прем'єр-ліги

Томас Грімм обраний новим президентом української Прем'єр-ліги Фото: Будинок футболу (twitter.com/FFUKRAINE)

За швейцарця проголосували представники 10 клубів

Новим президентом української Прем'єр-ліги (УПЛ) став єдиний зареєстрований кандидат - швейцарський юрист Томас Грімм. Про це повідомляється на сайті ліги.

У Будинку футболу на зборах організації за 58-річного функціонера віддали голоси 10 клубів УПЛ, ще два утрималися. За даними FootballHub, клубами, які не голосували, стали київське "Динамо" та луганська "Зоря".

Швейцарець заступає на 4-річний термін і стане третім в історії керівником Прем'єр-ліги після Віталія Данилова і Володимира Генінсона. Його кандидатуру офіційно висунув футбольний клуб "Олександрія".

Генінсон, який очолював УПЛ з лютого 2016 року, вирішив не балотуватися на свою посаду на новий термін. "Не бачу сенсу висувати свою кандидатуру на виборах, поки два титани намагаються ділити футбол", - сказав Генінсон в інтерв'ю FootballHub.

Грімм має досвід співпраці з Федерацією футболу України (ФФУ): в 2016 році він займався юридичними питаннями при підготовці збірної України до чемпіонату Європи.

У Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Грімм очолював юридичну службу і був персональним консультантом тодішнього керівника союзу Ленарта Йоханнсона.

У 2009 році Грімм був одноголосно обраний представниками місцевих клубів главою швейцарської футбольної ліги, але після конфлікту з власником "Сьона" він склав повноваження через два роки.