ua en ru

Новим президентом ПАРЄ обрано Педро Аграмунта

Новим президентом ПАРЄ обрано Педро Аграмунта Фото: Педро Аграмунт

Аграмунт був обраний за процедурою обрання безумовного

Новим президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став Педро Аграмунт. Про це у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський.

"Новим президентом ПАРЄ став Педро Аграмунт - член ПАРЄ від Іспанії, сенатор, президент Європейської народної партії в ПАРЄ. Талановита людина і вмілий організатор. У відповідності з загальними правилами процедури ПАРЄ вибори президента проводяться після перевірки повноважень членів та їх заступників. Президент обирається в ході закритого голосування. Якщо після двох турів голосування жоден з кандидатів не набере абсолютної більшості голосів членів Асамблеї, то для обрання в третьому турі достатньо відносної більшості. У разі рівності голосів оголошується обраним кандидат, старший за віком", - повідомив Логвинський.

Нардеп повідомив, що Аграмунт був обраний за виключною процедури - процедури безумовного обрання. Асамблеї був запропонований один кандидат, отже він автоматично став обраним президентом ПАРЄ без голосування.

Відзначимо, до цього посаду президента ПАРЄ займала Ганна Брассер.

Новым Президентом ПАСЕ стал Педро Аграмунд – член ПАСЕ от Испании, сенатор, Президент Европейской народной партии в ПАСЕ...

Опубликовано Георгием Логвинским 25 января 2016 г.

Нагадаємо, 18 січня Росія офіційно заявила про відмову від участі в січневій сесії ПАРЄ.