ua en ru

Новим президентом Коста-Ріки став кандидат від лібералів Карлос Альварадо

Новим президентом Коста-Ріки став кандидат від лібералів Карлос Альварадо Фото: Карлос Альварадо (wikimedia.org MadriCR)

Карлос Альварадо виступає за рівність прав і легалізацію одностатевих шлюбів

За підсумками виборів в Коста-Ріці новим президентом країни став кандидат від ліберальної партії "Громадянська дія" Карлос Альварадо, передає DW.

Повідомляється, що за результатами підрахунку 95% бюлетенів Альварадо набрав 60,79% голосів. Зазначимо, до цього він обіймав посаду міністра праці. Він також відомий підтримкою легалізації одностатевих шлюбів та рівності прав громадян.

Також повідомляється, що інший кандидат Фабрісіо Альварадо, який представляє опозицію, вже привітав його з перемогою. Відзначимо, попередній президент Коста-Ріки Луїс Гільєрмо Соліс обіймав посаду з 2014 року. Його уряд звинувачували в корупції, що спочатку негативно позначалося на результатах однопартійця Карлоса Альварадо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті на виборах перемагає чинний президент країни Абдель Фатах ас-Сісі. Крім чинного лідера на вищий пост претендував маловідомий політик, лідер партії "Аль-Гед" ("Завтра") Мустафа Муса.