ua en ru

Новим кандидатом на пост Президента США став Джим Вебб

Новим кандидатом на пост Президента США став Джим Вебб Фото: Джим Вебб

Вебб стане четвертим демократом-конкурентом Гілларі Клінтон

Екс-сенатор США Джим Вебб заявив про намір взяти участь у президентських виборах у США в 2016 р. Він стане четвертим демократом-конкурентом фаворита перегонів за висунення кандидатури від Демократичної партії Гілларі Клінтон, повідомляє "Голос Америки".

Як повідомляється, Вебб оголосив про висунення своєї кандидатури на власному сайті і заявив, що прийняв рішення балотуватися "після багатьох місяців обмірковування і обговорення".

"Нагороджений званням героя війни у В'єтнамі Вебб відомий своєю критикою зовнішньої політики США і військової стратегії, а також підтримкою американських військ, які проходять службу за кордоном. За словами Вебба, в центрі уваги його президентської кампанії будуть національна оборона, реформа кримінального правосуддя та економічні питання, які принесуть користь середньому класу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрім Вебба серед демократів конкурентами Клінтон є сенатор Бернард Сандерс з Вермонта, губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чейфі і колишній губернатор штату Меріленд Мартін О'Меллі.

Нагадаємо, раніше про участь у президентських виборах в США оголосив Джеб Буш.