ua en ru

Новим генеральним директором автовиробника Peugeot призначено Максима Піку

Новим генеральним директором французького автовиробника Peugeot (входить в концерн PSA Peugeot Citroen) призначено Максима Піку. Про це повідомила прес-служба компанії. Офіційно він вступить на посаду 1 жовтня 2012 р.

Піка змінив на посаді гендиректора компанії Вінсента Рамбо. За повідомленням автовиробника, Рамбо покинув компанію з особистих причин.

Новий гендиректор Peugeot народився в 1974 р., почав працювати в групі PSA Peugeot Citroen в 1998 р. Як випливає з повідомлення, Піка володіє широким виробничим досвідом: на заводі в Мюлузі (Франція) він брав участь у проектах зі створення моделей Peugeot 206 і Peugeot 307. Починаючи з 2004 р. він керував виробництвом складального цеху на заводі в Сошо. Потім у листопаді 2007 р. був призначений директором виробничого підприємства в м. Ухань (Китай) в рамках DongFeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA).

Читайте також: Автоконцерн Peugeot Citroen позбавили звання "блакитної фішки"

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник у Європі після німецького Volkswagen. Крім автомобільного підрозділу в групу компаній входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia і логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. У лютому 2012 р. Peugeot Citroen і американський автогігант General Motors (GM) оголосили про формування стратегічного альянсу, в рамках якого GM придбав 7-процентну частку в статутному капіталі французької компанії.