ua en ru

Нових осередків торф'яних пожеж у Київській обл. не виявлено, - ДСНС

Нових осередків торф'яних пожеж у Київській обл. не виявлено, - ДСНС Фото: гасіння осередків тління торфу

Найближче до Києва вогнище торф'яної пожежі знаходиться Гостомеля, від якого вчора, ймовірно відбулося поширення задимленості

Станом на 10:27 27 серпня осередків торф'яних пожеж у Київській області не виявлено. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Найближчий до м. Києва осередок торф'яної пожежі загальною площею 5 га знаходиться у поймі річки Ірпінь поблизу смт Гостомель, від якого вчора, 26 серпня, ймовірно сталося розповсюдження задимленості на територію м. Києва", - йдеться в повідомленні.

До гасіння цього осередку додатково залучено від ДСНС 16 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки, у тому числі пожежну насосну станцію та мотопомпи.

Всього до гасіння осередків тління торфу на території Київської області від ДСНС залучено 72 чоловіка особового складу та 22 одиниці техніки.

Повідомляється, що радіаційний фон у Києві знаходиться у межах норми та складає в середньому 12 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентген на годину).

Радіаційний фон у Зоні відчуження складає в середньому 24 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мікрорентген на годину).

Нагадаємо, учора у Києві раптово виник їдкий дим. Задимлення і їдкий запах поширилися практично по всьому місту.