ua en ru

Нові санкції США проти РФ не ухвалять раніше листопада, - Bloomberg

Нові санкції США проти РФ не ухвалять раніше листопада, - Bloomberg Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Пропозиції про введення нових санкцій з'явилися після повідомлень про зусилля Москви вплинути на вибори в США і спробах хакерських атак на сенаторів США

Проект нових санкцій проти РФ, в тому числі за держборгом і енергетичними проектами, навряд чи пройде схвалення в конгресі США до завершення проміжних виборів у листопаді. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на помічника сенатора-республіканця і одного члена конгресу.

Швидше за все, палата представників США зробить перерву в кінці тижня і не повернеться до цього питання до 6 листопада, коли вибори в конгрес завершаться. До цього ніяких голосувань щодо санкцій в конгресі не заплановано.

Проте сенатор Кріс Ван Холлен, який є співавтором законопроекту про нові санкції, заявив, що сенат може ухвалити нові санкції відносно Росії до проведення виборів 6 листопада.

"Очевидно, що в палаті представників інша ситуація", - прокоментував він.

Пропозиції про введення нових санкцій з'явилися після повідомлень про зусилля Москви вплинути на вибори в США і спробах хакерських атак на сенаторів США.

Втім, затримки прийняття законопроекту з новими санкціями проти РФ не позначаться на окремому пакеті санкцій, який адміністрація президента США Дональда Трампа повинна ввести без схвалення конгресу.

Нагадаємо, санкції США проти 12 російських компаній вступили в силу.

Крім того, як повідомляло РБК-Україна, влада США ввела санкції проти департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР, які здійснили покупку винищувачів Су-35 і зентитно-ракетних комплексів С-400 у Російської Федерації.