ua en ru

Нові санкції США проти РФ можуть призвести до непередбачених наслідків, - ЄС

Нові санкції США проти РФ можуть призвести до непередбачених наслідків, - ЄС Фото: ЄС (twitter/European Commission)

ЄС закликав США взаємодіяти з іноземними партнерами в процесі прийняття санкцій

Європейський союз в суботу озвучив тривогу в зв'язку з новим проектом санкцій США проти РФ. Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що Європейська комісія попередила Вашингтон про можливі "широкі і невибіркові" "непередбачені наслідки", особливо щодо зусиль ЄС з диверсифікації джерел енергії з Росії.

Так, Німеччина вже попередила про можливу відплату, якщо Сполучені Штати дійдуть до санкцій німецьких фірм, що займаються будівництвом нового балтійського трубопроводу для російського газу.

"Ми стурбовані тим, що заходи, обговорювані в Конгресі США, можуть мати ненавмисні наслідки не тільки тоді, коли йдеться про єдність Трансатлантичної договору, але і про економічні та енергетичні інтереси ЄС. Цей вплив може бути потенційно широким і невибірковим, в тому числі коли стосується зусиль по диверсифікації джерел енергії", - йдеться в заяві Комісії.

Також євродипломати заявили про важливість координації нових санкційних заходів між іноземними партнерами для підтримки єдності по повному здійсненню мінських угод.

"Санкції є найбільш ефективними, коли вони координуються. В даний час наші режими санкцій координуються. В результаті їх вплив на місцях збільшується, і завдяки координації ми можемо уникнути несподіванок, управляти потенційним впливом на наших власних економічних операторів і спільно вирішувати спроби бо обходу таких заходів . Односторонні заходи підірвуть це", - сказали в Комісії.

У зв'язку з цим ЄС закликав США взаємодіяти з партнерами для "забезпечення координації та запобігання будь-яких ненавмисних наслідків обговорюваних заходів".

Нагадаємо, палати конгресу США досягли згоди щодо нових санкцій проти РФ.