ua en ru

Нові прикордонні правила Євросоюзу не торкнуться українців, - ДПСУ

Нові прикордонні правила Євросоюзу не торкнуться українців, - ДПСУ Фото: прикордонники

У Держприкордонслужбі роз'яснили нові прикордонні правила Євросоюзу

У Державній прикордонній службі України (ДПСУ) роз'яснили нові правила ідентифікації та прикордонного оформлення з використанням відповідних баз даних, які 7 квітня вводять представники прикордонних служб на зовнішніх кордонах ЄС. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Наголошується, що ці нововведення вступають в дію на підставі Розпорядження Європейського парламенту та Ради ЄС 2017/458 від 15 березня 2017 року і безпосередньо не стосуються громадян України.

"Зокрема, мова йде про те, що на даний момент громадяни ЄС на підставі законодавства Євросоюзу користуються правом вільного пересування, що складається на основі мінімального прикордонного оформлення. Після набуття чинності вищезгаданого розпорядження ці особи при в'їзді та виїзду з території країн-членів ЄС змушені будуть систематично проходити контроль на зовнішніх кордонах з подальшим внесення в базу даних, не робилося до моменту набрання чинності даного розпорядження", - повідомляють в ДПСУ.

У відомстві додали, що завдання, які входять в обов'язки європейських прикордонників, не впливають на дотримання плинності прикордонного руху в пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Нагадаємо, Європейський парламент (ЄП) сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання безвізового режиму для громадян України.