ua en ru

Нові заворушення в Єгипті: Демонстрантів розгоняють газом

Акції протесту прихильників руху "Брати-мусульмани", що вимагають звільнення екс-Президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, сьогодні спалахнули з новою силою. Після традиційної п'ятничної молитви на вулиці міст Суец і Александрія вийшли тисячі демонстрантів.Мітинг в Суеці зібрав близько 4 тис. прихильників Мурсі. Активісти вступили в зіткнення з поліцією.

Акції протесту прихильників руху "Брати-мусульмани", що вимагають звільнення екс-Президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, сьогодні спалахнули з новою силою. Після традиційної п'ятничної молитви на вулиці міст Суец і Александрія вийшли тисячі демонстрантів.
Мітинг в Суеці зібрав близько 4 тис. прихильників Мурсі. Активісти вступили в зіткнення з поліцією.

В Александрії близько 1 тис. демонстрантів перекрили головну прибережну автостраду, що проходить уздовж берега Середземного моря. Місцеві жителі і водії автомобілів закинули демонстрантів каменями, щоб ті звільнили дорогу, і це у свою чергу спровокувало зіткнення.

У обох випадках поліція Єгипту була вимушена застосувати сльозоточивий газ для розсіювання натовпу, передає Reuters.
Про можливі жертви і постраждалих даних поки немає.

Востаннє крупні заворушення в Єгипті пройшли на початку жовтня 2013 р. Тоді в результаті зіткнень прихильників поваленого Президента Мурсі із загонами поліції і армії загинуло не менше 50 осіб.

Ситуація в Єгипті продовжує залишатися напруженою, незважаючи на введене в країні надзвичайне положення, яке вже продовжувалося. Згідно з останнім розпорядженням влади, режим надзвичайної ситуації діятиме в країні до 14 листопада 2013 р.

Нагадаємо, Президент Мурсі був повалений в ході хвилювань на початку липня. З тих пір екс-глава держави знаходиться під арештом. Зараз він перебуває у в'язниці "Тора" недалеко від Каїра. Його збираються судити за звинуваченням у підбурюванні до вбивств, актів насильства і бандитизму. Прихильники Мурсі продовжують вимагати його звільнення і повернення до влади.