ua en ru

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області Фото: Парубій переніс засідання Ради

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 6 липня: Андрій Парубій переніс засідання Ради на сьогодні, Юрій Луценко призначив нових прокурорів Києва та Київської області, Кабінет міністрів змінив склад наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця", і збирається оголосити новий конкурс на посаду директора "Борисполя", а Хілларі Клінтон випереджає Дональда Трампа на 13%.

Зрив засідання Ради

Однією з головних новин України вчора стало те, що Андрій Парубій переніс засідання парламенту на сьогодні на 10:00. Дане рішення спікер ради прийняв через те, що близько 20 народних депутатів від «Батьківщини», Радикальної партії Олега Ляшка та позафракційних парламентарів перед початком засідання ВР перебували у президії і обіцяли блокувати роботу парламенту. Їх вимогою було створення ТСК з розслідування офшорів і правомірності встановлених тарифів на газ для населення. У той же час, парубій підкреслив, що сьогодні буде "відповідальний важливий день, надвелика кількість законів для зміцнення національної безпеки і оборони. Ми воює парламент, який повинен працювати і захищати Україну... Я бажаю плідної роботи в комітетах".

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Фото: спікер побажав нардепам плідної роботи в комітетах

Нові прокурори Києва та області

Вчора Юрій Луценко призначив нових прокурорів Києва та Київської області. Так, головою київської прокуратури став Роман Говда. Наголошується, що Луценко доручив прокуратурі Києва перевірити діяльність усіх комунальних підприємств міста. У свою чергу, посаду прокурора Київської області зайняв Дмитро Чібісов. Перед обласною прокуратурою глава ГПУ поставив завдання розслідувати факти незаконного видобутку піску, наркоторгівлі, функціонування незаконних звалищ, грального бізнесу і незаконного будівництва в регіоні.

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Фото: Чібісов і Говда стали новими прокурорами Києва та Київської області відповідно

Зміна наглядової ради УЗ

Кабінет міністрів на засіданні прийняв рішення змінити склад наглядової ради "Укрзалізниці". Таким чином, зі складу виведені Юрій Гвоздьов, Юрій Миськив, Володимир Омелян, Олег Паракуда, Дмитро Парфененко, Микола Снітко, Юлія Ковалів. У той же час, до нового складу увійшли Ігор Білоус, Надія Казначеєва, Микола Карплюк, Євген Кравцов, Сергій Марченко, Дмитро Роменський та Олена Дяченко. Крім того, Кабмін на сьогоднішньому засіданні також розширив кількісний склад правління ПАТ до 9 чоловік.

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Фото: за словами Омеляна, для Укрзалізниці необхідно створити незалежний наглядова рада за законом 3062, за прикладом Нафтогазу

Новий конкурс на гендиректора "Борисполя"

Новини України вчора не поповнилися призначенням нового керівника аеропорту "Бориспіль". Кабмін не погодив на цю посаду кандидатуру Юрія Солончука, вирішив провести новий конкурс. Примітно, що Солончука виступили незалежні члени номінаційного комітету уряду, які, власне, в листопаді 2015 року його кандидатуру на цю посаду і висунули. Глава МІУ Євген Омелян, у свою чергу, пообіцяв провести конкурс в найкоротші терміни.

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Фото: Кабмін не погодив призначення Солончука на посаду керівника аеропорту "Бориспіль"

Клінтон випереджає Трампа

Згідно з опитуванням, яке проводилося з 1 по 5 липня, кандидат у президенти США від демократів Хілларі Клінтон випереджає свого суперника, кандидата від республіканців Дональда Трампа на 13%. Відзначається, що в попередньому опитуванні Reuters, який проводився з 27 червня по 1 липня, з відривом у 9%лідирував Трамп. Зараз Клінтон випереджає Трампа, так як провела більшу частину року серед потенційних виборців. І з середини травня зберегла відносно стабільний рівень підтримки, у той час як популярність Трампа почала падати у зв'язку з тим, що його кампанії довелося боротися з цілим рядом проблем.

Новини України за 6 липня: зрив засідання Ради і призначення прокурорів Києва та області

Фото: Клінтон підтримають 46% потенційних виборців, Трампа - 33%

Читайте також: авторські матеріали про те, чому за Онищенко взялися саме зараз, а також про те, коли повернуться автокредити.