ua en ru

Новини України за 31 серпня: програма відновлення Донбасу і зниження ціни ОПЗ

Новини України за 31 серпня: програма відновлення Донбасу і зниження ціни ОПЗ Фото: Кабмін підбадьорив програму відновлення Донбасу

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 31 серпня: Кабмін схвалив програму відновлення Донбасу і зниження стартової ціни ОПЗ, ЄС може активізувати свою участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі, НАБУ затримала чиновника філії "Укрзалізниці" за розтрату понад 13 млн гривень, а Франк-Вальтер Штайнмайер виступив за повернення Росії в G8.

Програма відновлення Донбасу

Учора Кабмін схвалив програму відновлення Донбасу. Даний документ передбачає план дій щодо реінтеграції територій Донецької та Луганської областей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Мова йде про підконтрольних територіях Україні. Відновлювати Донбас планують за трьома напрямами – економічному, соціальному і соціального, і за гроші закордонних донорів. Створення цього документа обґрунтовують тим, що попереднє розпорядження Кабміну по відновленню Донбасу втратило актуальність. Документ розрахований до 2020 року, і за цей час уряд хоче повернути показники ВВП, імпорту, експорту і безробіття до рівня 2013 року, тобто до початку бойових дій у регіоні. Правда, конкретики у програмі відновлення Донбасу немає, там описані лише загальні завдання, які ставить перед собою Кабмін.

Кабмін схвалив зниження стартової ціни ОПЗ

ОПЗ знову спробують продати, але вже за іншою ціною. Так, стартова вартість ОПЗ знижена в рамках зміни методики оцінки об'єктів, що приватизуються, яку запропонував ФДМ. Гройсман вважає, що Фонду держмайна треба дати можливість продавати ОПЗ за тією ціною, за якою його куплять.

ЄС може активізувати свою участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Брюссельскоий журналіст "Радіо Свобода" Рікардо Йозвяк повідомив про те, що Євросоюз може активізувати свою участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Також він зазначив, що це питання може бути обговорене міністрами закордонних справ під час зустрічі у Братиславі на наступному тижні. Щоправда, в чому саме буде виражатися активізація участі, не уточнюється.

НАБУ за розтрату коштів затримала чиновника філії "Укрзалізниці"

НАБУ затримали одного дуже хитрого чиновника, який працював у філії "Укрзалізниці" у Львові та Львівській області. Чоловік купував бруси і шпали за завищеними на 80% цінами, що дозволило йому покласти в свою кишеню 13,65 млн гривень. Затриманому повідомлено про підозру та наклали арешт на його рахунки.

Штайнмайер виступив за повернення Росії в G8

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив про те, що "конфлікти в Сирії та Україні демонструють нашу зацікавленість у тому, щоб не виключати Росію з тісної співпраці провідних економік світу". І додав ще, що якщо в переговорах щодо припинення вогню буде досягнутий прогрес, можна буде обговорити повернення РФ з G8, яке зараз – G7. На цю заяву відреагували в Кремлі. Мабуть, там досі ображаються, що їх виключили з "вісімки", так як за словами Пєскова, Росії цілком вистачає формату G20.

Читайте також: авторський матеріал про те, як уряд збирається відроджувати Донбас, а також інтерв'ю з адвокатом Іллею Новіковим.