ua en ru

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді Фото: Луценко призначив своїх заступників

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 30 травня: Юрій Луценко провів прес-конференцію і розповів про кадрові призначення в ГПУ, Представником Порошенко в Раді призначений Артур Герасимов, Роман Насиров виступив проти подальших скорочень в ГФС, українські політв'язні в РФ Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко написали прохання про помилування на ім'я Путіна, а Мінфін очікує підписання меморандуму з МВФ протягом місяця

Заступники Луценка

Юрій Луценко провів свою першу прес-конференцію генпрокурора. Зокрема, він розповів про кадрові перестановки у відомстві та про основні завдання, які ставить перед собою. Все це сам він назвав "планом Луценка". Так, першим заступником генпрокурора призначений нардеп від "Народного фронту" Дмитро Сторожук, який буде здійснювати нагляд за СБУ, ГФС і Нацполицией. Також заступниками призначені Євген Єнін, який займеться міжнародним співробітництвом, і Валентина Теличенко, яка займеться реформою академії прокуратури за західними стандартами. Внутрішню безпеку в ГПУ буде курирувати Петро Шкутяк. Крім того, Сергія Горбатюка доручено довести до суду справи оточення Віктора Януковича, а слідче управління, яким він керує, підвищує свій статус до департаменту. Також, він розповів про те, що ГПУ сконцентрується на бізнес-активи в офшорних зонах, всі вакансії у відомстві будуть заповнюватися на конкурсній основі, а в. о. генпрокурора Юрія Севрука він попросив звільниться.

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Фото: Дмитро Сторожук призначений першим заступником генпрокурора

Представником Порошенко в Раді призначений Артур Герасимов

Новим представником президента в Раді призначений нардеп від БПП Артур Герасимов. Відповідний указ розміщений на сайті Порошенко. Так, Герасимов є головою підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, а також головою Постійної делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ. Зазначимо, що посада представника президента в парламенті стала вакантною після того, як Степан Кубів зайняв пост віце-прем'єра і глави МЕРТ.

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Фото: Артур Герасимов призначений представником президента у ВР

Насиров проти подальших скорочень в ГФС

Роман Насиров виступив проти подальшого скорочення штату співробітників ГФС. Так, за його словами, "треба залишитися на тому рівні, який є зараз", а замість звільнення зайнятися ефективним перерозподілом функцій. Зокрема, він наголосив на неприпустимості скорочення тих, хто працює на митниці. За його словами, їх кількість на 30% нижче, ніж у сусідніх Румунії, Польщі, Угорщини і Словаччини. Нагадаємо, що штат ГФС був скорочений на 30%.

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Фото: Насиров наголосив на неприпустимості скорочення працівників митниці

Афанасьєв і Солошенко написали прохання про помилування на ім'я Путіна

Українські політв'язні в РФ Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко написали прохання про помилування на ім'я Путіна. Як повідомив адвокат Афанасьєва, звернення до президента РФ з проханням про помилування його підзахисному було запропоновано "для спрощення процедури передачі в Україну як найбільш простий спосіб". Також він зазначив, що прохання було написано без визнання вини. У той же час, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не підтвердив домовленості про передачу Афанасьєва і Солошенко.

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Фото: Афанасьєв написав прохання про помилування без визнання провини

Мінфін очікує підписання меморандуму з МВФ протягом місяця

Мінфін продовжує роботу над текстом Меморандуму про співпрацю з МВФ, а його підписання планується протягом місяця. Повідомляється, що його обговорення ведуться на англійській мові, а опублікований на сайті відомства він буде після угоди, підписання та перекладу на українську. Також наголошується, що з'явилися в Інтернеті інтерпретації тексту меморандуму є недійсними.

Новини України 30 травня: заступники Луценка і новий представник президента в Раді

Фото: Мінфін продовжує роботу над текстом Меморандуму про співпрацю з МВФ

Читайте також: авторські матеріали про те, як президент приборкує глави Одеської області, а також спецрепортаж РБК-Україна з селища-примари під Донецьком.