ua en ru

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію Фото: головною новиною України за 30 липня було затримання Святослава Протаса

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 30 червня: поліція затримала головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, Петро Порошенко в ході робочого візиту в Болгарію і домовився про основні напрямки співпраці між сторонами, НАБ і ФБР будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних справ, сервіс замовлення таксі Über офіційно вийшов в Україну, а розвідка повідомила про зростання втрат бойовиків в зоні АТО

Затримання Протаса

Вчора поліція затримала головного санітарного лікаря Святослава Протаса, що стало головною новиною України за 30 червня. Як повідомив Арсен Аваков, він, а також група чиновників запровадили схему розкрадання бюджетних коштів. Відзначається, що учасників афери затримали на переведенні в готівку і отримання першого траншу в розмірі 400 тис. гривень. За словами глави МВС, Протаса затримали в робочому кабінеті як організатора махінацій. Разом з ним був затриманий начальник департаменту Санітарної служби Олександр Чепурний. Крім того, Аваков повідомив, що одночасно з цим по Україні проводяться обшуки, а також допити 19 головних санітарних лікарів областей. У свою чергу, Артем Ситник заявив, що до корупційної схеми в СЕС причетні близько 80 співробітників. Також, за його словами, сьогодні суд обере запобіжний захід Протасу.

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Фото: Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань

Візит Порошенка в Болгарію

Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Болгарію. Так, у ході спільної прес-конференції з президентом Болгарії, він заявив про те, що сторони домовилися про співпрацю. Зокрема, за його словами, це розробка спільних інфраструктурних проектів, запуск залізничного пасажирського сполучення, а також проекти в галузі енергетики, військово-технічного співробітництва. Крім того, Порошенко заявив про відновлення прямого авіасполучення України з Болгарією. Також приємною новиною для України, що сторониі Болгарія планують ввести безкоштовні багаторазові візи між країнами.

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Фото: за словами Порошенка, рейс Київ-Софія літає щодня

Співпрацю НАБ з ФБР

НАБ і ФБР будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних злочинів. Повідомляється, що сторони підписали відповідний меморандум. Так, правоохоронні органи паралельно будуть проводити розслідування, пов'язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом і корупцією високопоставлених посадових осіб України. Відзначається, що Артем Ситник розраховує на підтримку ФБР в отриманні інформації, на обмін досвідом, а також на матеріально-технічне забезпечення підрозділів НАБ. У свою чергу, завідувач сектором ФБР Метью Мун заявив, що "наше взаєморозуміння позитивно позначиться на результатах нашої роботи".

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Фото: НАБ і ФБР підписали меморандум про взаєморозуміння, що стало приємною новиною для України

Über в Uкраине

Найкращою новиною для України стало те, що в Києві офіційно вийшов інтернет-сервіс замовлення таксі Über. Зробити замовлення за допомогою цього сервісу можна вже з 30 червня. Також повідомляється, що в рамках промо-кампанії до кінця поточного тижня спробувати Über можна буде безкоштовно. До 3 липня, користувачам буде надано 5 поїздок на загальну суму 750 гривень. Генеральний менеджер Über в Україні Аркадій Вершебенюк розповів про те, що вартість подачі машини в Києві становитиме 25 гривень, далі по маршруту вартість складе 4,5 гривні за км, а вартість кожної хвилини поїздки — 0,4 гривні за хвилину. Зазначається, що в якості партнерів відбираються водії, які зареєстровані як юридичні особи або приватні підприємці. Серед вимог до водіїв – наявність водійських прав, страхового поліса, ліцензії на здійснення перевезень, а автомобілі при цьому повинен відповідати комфорт-класу.

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Фото: замовити таксі з допомогою Über в Києві можна вже з 30 червня

Розвідка повідомила про зростання втрат бойовиків в АТО

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє про те, що за останні дні в рядах проросійських бойовиків на Донбасі загинули 23 людини, а 34 отримали поранення. Втрати понесли підрозділу з Комсомольського, Горлівки, Макіївки, Новоазовська та Дебальцеве. Згідно з повідомленням, до цього призвела активізація противником штурмових дій проти сил АТО. Також у розвідці зазначили, що "у зв'язку з прибуттям значної кількості тяжкопоранених, тимчасово обмежили прийом місцевого населення Донецька обласна клінічна лікарня ім. Калініна, а також лікарні № 7 (переобладнаний під військовий госпіталь) і № 2 в Макіївці".

Новини України 30 червня: затримання Протаса і візит Порошенка у Болгарію

Фото: підтверджені втрати противника становлять 23 убитими і 34 пораненими

З хорошого: доходи українців у I кварталі 2016 зросли на 13,2%.

Читайте також: авторські матеріали про те, як депутати "здали" Онищенко, а також про те, що МАУ Коломойського хоче заробити на літаках Порошенко.