ua en ru

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну Фото: Савченко дала прес-конференцію

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 27-29 травня: Надія Савченко дала першу прес-конференцію, Кабінет міністрів затвердив план пріоритетних дій на 2016 рік, у Київській області в будинку для престарілих сталася пожежа, екс-заступник голови СБУ передав НАБ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, Україна подала заперечення на позов РФ про виплату боргу, а лідери країн G7 підтримали продовження санкцій проти РФ

Перша прес-конференція Савченко

У п'ятницю Надія Савченко дала прес-конференцію, в ході якої вона відповіла на запитання журналістів. Однак на питання, яка цікавить усіх - як же все-таки відбулося її звільнення - відповіді не було, з тієї причини, що Надія сама цього не знає. За її словами, вона до останнього не знала куди її везуть додому або відбувати покарання. Українська льотчик в основному розповіла про свої плани на майбутнє. Так, Надія збирається прийти на роботу в Раду вже сьогодні. У парламенті вона можливо увійде до комітету з безпеки і оборони, також у планах створення міжнародного комітету, який буде займатися політв'язнями. Також за її словами, вона залишиться у фракції Батьківщина. А російські ЗМІ більше всього зацікавило її заяву про те, що "якщо вам треба, щоб я була президентом, я буду президентом".

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: у палаці Україна відбулася прес-конференція Савченко

План дій Кабміну

В час п'ятничного засідання Кабінет міністрів затвердив план пріоритетних дій на 2016 рік. За словами прем'єра Гройсмана, дуже важливо і принципово почати його виконувати. Також він додав, що головним завданням для уряду є зростання економіки, який дозволить підвищити рівень життя людей.. У свою чергу перший віце-прем'єр Кубів зазначив, що "це живий документ, прозорий і найголовніше, покроковий і справедливий".

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: Кабінет міністрів затвердив план пріоритетних дій на 2016 рік

Пожежа в будинку престарілих

В ніч з суботи на неділю в селі Леточки Броварського району Київської області у будинку для престарілих сталася пожежа. Повідомляється, що в будівлі знаходилися 35 осіб, 17 з яких загинули. Глава ДСНС Микола Чечоткін заявив про те, що причини пожежі розслідуватиме спеціальна урядова комісія. А Геннадій Зубко, який очолить цю комісію, доручив перевірити всі установи для літніх людей. В свю чергу, в Нацполиции повідомили, що засновник будинку престарілих, в якому виникла пожежа, затриманий, а законність діяльності цього будинку буде встановлена. Відомо також, що загоряння могло статися в результаті вибуху телевізора.

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: у Київській області у будинку для престарілих сталася пожежа

Чорна бухгалтерія Партії регіонів передана в НАБ

Екс-заступник глави СБУ Віктор Тріпак передав в НАБ так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів. Наголошується, що ці документи підтверджують тотальну корумпованість влади, а фігурантами цих матеріалів є в тому числі посадові особи найвищого рівня. Як заявив Трепак, внаслідок передачі НАБ вищевказаних документів, фігурантами кримінальних справ можуть стати "десятки посадових осіб високого рівня". Крім того, "чорна бухгалтерія" Партії регіонів містить предметну інформацію про те, ким, коли і яке саме злочин було скоєно.

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: Тріпак передав в НАБ так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Україна подала заперечення на позов РФ про виплату боргу

27 травня Україна подала заперечення у Високий суд Лондона на позов Росії з приводу так званого "боргу Януковича" в розмірі 3 млрд доларів. Це заперечення ґрунтується на ряді причин, за якими договір про борг є недійсним і таким, що не підлягає принудитекльному виконання.

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: Україна подала заперечення у Високий суд Лондона на позов Росії щодо боргу Януковича"

Лідери країн G7 підтримали продовження санкцій проти РФ

Лідери країн, які входять в G7, підтримали продовження санкцій проти Росії. У підсумковій декларації саміту "Великої сімки" йдеться про те, що "термін дії санкцій пов'язаний з повною реалізацією Росією мінських угод". У той же час, лідери G7 констатували необхідність підтримання діалогу з Росією. У свою чергу, прем'єр РФ Дмитро Медведєв доручив підготувати відповідні заходи, а саме - продовження продовольчого ембарго до кінця наступного року.

Новини України за 27-29 травня: перша прес-конференція Савченко і план дій Кабміну

Фото: "Велика сімка" підтримала продовження санкцій проти РФ

Читайте також: авторські матеріали про те, що агресія Росії може стати підставою для списання українського боргу, а також про те, як новий спікер хоче змінити роботу парламенту.