ua en ru

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину Фото: Савченко обміняли на російських ГРУшников

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 25 травня: Надія Савченко повернулася в Україну і отримала нагороду і звання "Герой України", за словами Андрія Реви, економічна ситуація протягом найближчого року буде погіршуватися, Кабмін розглянув кілька важливих рішень щодо покращення функціонування митниці, Європарламент виділив Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги, а Сили АТО відбили штурм бойовиків біля Новотроїцького

Савченко повернулася в Україну

Надія Савченко вчора повернулася в Україну. Це стало можливим завдяки її обміну на російських ГРУшников, які вчора були відправлені в Москву. Подія заздалегідь не анонсувалося, тому стало несподіванкою. Вранці в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Ростов-на-Дону вилетів літак Петра Порошенка, який забере Савченко в Україну. В аеропорту Бориспіль зустріли її мама і сестра, а також нардепи і журналісти. Після прильоту Надія дала свій перший коментар, після чого вирушила до Адміністрації президента, де виступила разом з Петром Порошенком перед пресою. Надії вручили нагороду і звання "Герой України", яку вона взяла зі словами: "Служу українському народові". Зазначимо, що сьогодні відбудеться прес-конференція української льотчиці і її адвокатів.

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Фото: Надія Савченко отримала нагороду і звання "Герой України"

Економічна ситуація протягом найближчого року буде погіршуватися

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив про те, що економічна ситуація в Україні буде погіршуватися протягом найближчого року. Так, за його словами, незалежно від того, хто займає крісло прем'єра, "нижню точку падіння" Україна ще не пройшла. Пояснив він це тим, що доходи середнього класу населення найімовірніше не зростуть, а от витрати збільшаться.

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Фото: за словами Реви, Україна ще не пройшла нижню точку падіння"

Кабмін розглянув поліпшення митного законодавства

Вчора в ході свого засідання Кабмін розглянув кілька важливих законопроектів щодо поліпшення функціонування митниці. Так, час митних процедур буде обмежене чотирма годинами. Також, за словами глави Мінфіну Олександра Данылюка, відомство планує створення моніторингового центру, що дозволить контролювати митницю в онлайн режимі. Глава МЕРТ Степан Кубів в свою чергу заявив, що уповноважені економічні оператори повинні відповідати за максимальне дотримання балансу інтересів бізнесу та держави на митниці. Крім того, уряд ухвалив рішення про введення на митниці автоматизованої системи "Єдине вікно" з 1 серпня 2016 року, яка дозволить спростити та зменшити кількість митних формальностей.

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Фото: Кабмін розглянув кілька важливих законопроектів щодо поліпшення функціонування митниці

Європарламент виділив Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги

Європарламент надасть Україні 1,8 млрд євро відповідно до третьої програми макрофінансової допомоги. В ході засідання в Брюсселі, відповідне рішення підтримали 492 депутата, проти проголосували 107, а ще 13 утрималися.

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Фото: Європарламент виділив Україні 1,8 млрд євро

Сили АТО відбили штурм бойовиків біля Новотроїцького

Силам АТО вдалося відбити штурм бойовиків близько Новотроїцького. Повідомляється, що при нападі бойовики використовували бойові машини піхоти, снайперів, які стріляли з гранатометів, після чого перейшли до штурмових дій. У свою чергу, "українські вояки відкрили вогонь на поразку і знищили ворожу БМП, після чого нападники відступили". Також у прес-центрі АТО підкреслили, що ситуація на Сході України, як і раніше залишається складною.

Новини України за 25 травня: Савченко повернулася на батьківщину

Фото: бойовики намагалися прорвати українську оборону близько Новотроїцького

Читайте також: авторський матеріал про те, що авіакомпанія Коломойського видавлює конкурентів з ринку, а також репортаж про те, як визволяли і зустрічали Надію Савченко