ua en ru

Новини України за 24 лютого: провал "Динамо" і транзит російських фур

Новини України за 24 лютого: провал "Динамо" і транзит російських фур Фото: Рахім Стерлінг ("Манчестер Сіті")

Головні новини за середу

Новини України та світу за 24 лютого: "Динамо" (Київ) програло "Манчестер Сіті", Україна готова відновити транзит російських фур з 25 лютого, у громадському транспорті Києва можуть підвищити ціни, Bellingcat звинувачує Міноборони РФ Володимира Путіна в катастрофі MH17 на Донбасі, а Росія продовжує порушувати повітряний простір Туреччини.

Знову трійка

Незважаючи на підтримку трибун і рідну землю, "Динамо" (Київ) програло англійському клубу "Манчестер Сіті" з рахунком 3:1. Приємно, що кияни нарешті вийшли в плей-офф Ліги Чемпіонів, але хотілося б щоб вони в ній ще й грали. Вся надія на матч-відповідь.

petrenko_pavel_650x410

Фото: "Динамо" (Київ) програло "Манчестер Сіті" з рахунком 2:1

Транзит російських фур

Міністерство інфраструктури Росії звернулося до України з пропозицією щодо скасування обмежень переміщення українських вантажівок по території РФ. Ми ж, у свою чергу, за словами глави МІУ Андрія Пивоварського, готові відповісти тим же з 25 лютого. Крім того, міністр підкреслив, що пора щось вирішувати з цією ситуацією, а то навіть Польща вже домовилася з Росією. Ще трохи "потягнемо гуму", і взагалі без транзитних коридорів залишимося. На всяк випадок, Україна вирішила заручитися міжнародною підтримкою, і надала ВТО документ. У ньому наголошується, що дії РФ в ситуації з транзитом українських фур не сумісні з нормами міжнародного права.


ріс фури дайджест

Фото: Україна готова розблокувати російські фури

Підвищення цін на проїзд

У столичному громадському транспорті можуть підвищити ціни на проїзд. Як повідомили у КМДА, відповідне рішення буде ухвалюватися після того, як транспортні підприємства Києва зроблять розрахунки. Таку інформацію вони повинні надати до березня. Так що не виключено, що кияни з настанням тепла будуть віддавати перевагу громадському транспорту піші прогулянки, як мінімум два рази в день - на роботу і з роботи. І для здоров'я корисно, знову-таки.

ціни на проїзд дайджест

Фото: ціни на проїзд у громадському транспорті в Києві можуть підвищити

Путін винен

В який раз, спираючись на факти, звучать заяви про те, що в катастрофі малазійського Boeing MH17 винні Міноборони РФ Володимир Путін. Команда міжнародної експертно-журналістської групи Bellingcat передала Нідерландам свою доповідь. У документі, інформація для якого збиралася з відкритих джерел, вказані імена російських військових, які, на їхню думку, причетні до катастрофи. Так, в списку значаться 53 військовослужбовці зенітно-ракетної дивізії і їх командири, які є потенційними підозрюваними і свідками. Крім того, згідно зі звітом, вина за аварію Boeing лежить на Міноборони РФ і Верховному головнокомандуючому ЗС РФ Володимира Путіна.

боїнг дайджест

Фото: Путін винен у катастрофі Боїнга на Донбасі.

Росія продовжує дражнити Туреччину

Три місяці минуло з того моменту, як Туреччина збила російський літак, який порушив її повітряний простір. І ось РФ знову ігнорує міжнародне законодавство. За словами президента Туреччини Реджепа Ердогана, Росія продовжує перетинати повітряні кордони країни. І, о Сирії - Ердоган наполягає на тому, що домовленість про припинення вогню не повинна стосуватися дій Туреччини проти сирійських курдів.

ердоган дайджест

Фото: Росія продовжує порушувати кордони Туреччини

Читайте також як Україна збирається налагодити ТБ і радіомовлення в Криму і першу частину інтерв'ю з головою АМКУ Юрієм Терентьєвим.