ua en ru

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ Фото: Геращенко повідомила про відмову ДНР обміняти полонених за формулою "25 на 50"

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 19 липня: ДНР відмовилася обміняти полонених за формулою "25 на 50", Ігор Білоус допускає повторну приватизацію ОПЗ в кінці літа, ЦВК опрацювала понад 95% протоколів на довиборах в Раду, пожежа в Чорнобильській зоні ліквідовано, а Великобританія не буде починати процедуру виходу з ЄС в 2016 році.

Відмова ДНР в обмін полонених

Ірина Геращенко заявила про те, що так звана ДНР відмовилася від пропозиції України обміняти полонених за формулою "25 на 50". За її словами, відповідний лист було отримано ОБСЄ. Також вона повідомила, що ДНР вимагає обміняти заручників у форматі "всіх на всіх". Разом з тим, Геращенко зазначила, що "при цьому подають нам фантасмагоричний список з 600 чоловік, половина з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це і де ці люди".

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Фото: за словами Геращенко, бойовики наполягають на обмін у форматі "всіх на всіх"

Повторний конкурс по ОПЗ

Голова ФДМ Ігор Білоус заявив про те, що повторна приватизація ОПЗ можлива в кінці літа – початку осені. Так, він зазначив, що в приватизації не зацікавлені ні українські, ні російські інвестори. Разом з тим, за його словами, у списку потенційних інвесторів є США, Бразилії, Польщі та Алжиру, а до завершення процесу приватизації ОПЗ активно йшли три покупця. Крім того, Білоус наголосив, що ціна на підприємство може бути сформована зі значним дисконтом. Також він додав, що одним з важливих питань є реструктуризація заборгованості ОПЗ перед Group DF.

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Фото: глава ФДМ допускає значний дисконт при формуванні ціни ОПЗ

Триває підрахунок голосів на довиборах в Раду

ЦВК продовжує підрахунок голосів під час довиборів у Верховну Раду. Повідомляється, що опрацьовано вже 96,76% протоколів. Згідно з даними, вже визначені деякі лідери голосування. Так, за результатами обробки 100% протоколів у окрузі №27 (Дніпро) перемогла Тетяна Ричкова, за яку віддали свої голоси 44,57%. В окрузі №85 (Калуш, Івано-Франківська область) обробили 100% протоколів, і найбільше голосів набрав Віктор Шевченко ("Укроп", 21,19% голосів) .В окрузі №206 (Чернігів) опрацьовано 100% протоколів, перемогу здобув Максим Микитась з результатом 31,45%. В окрузі №151 (Полтавська область) по обробці 99,07% протоколів лідирує Руслан Богдан ("Батьківщина", 21,76%). В окрузі №114 (Луганська область) за результатами обробки 73,68% лідирує Сергій Шахов ("Наш край", 38,24%). У 23 окрузі (Волинська область) підрахували 100% протоколів, і найбільше голосів набрала Ірина Констанкевич (Кріп, 57,42%). А на 183 окрузі в Херсонській області після обробки 100% протоколів більшість отримує Юрій Одарченко ("Батьківщина", 25,00%).

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Фото: ЦВК продовжує рахувати голоси

Ліквідація пожежі у Чорнобильській зоні

ДСНС повідомила про те, що станом на ранок 19 липня 2016 року лісова пожежа в Чорнобильській зоні ліквідовано. Також у службі відзначили, що в роботі було задіяно 20 одиниць техніки та 108 осіб особового складу. Зазначимо, що пожежа виникла 16 липня, а ДСНС планувала його загасити ще 18 липня. Під час гасіння до роботи залучалися літаки і вертоліт.

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Фото: ДСНС повідомила про ліквідацію лісової пожежі в зоні відчуження

Британія не поспішає виходити з ЄС

Юрист уряду Британії Джейсон Коппел повідомив про те, що країна не має наміру в 2016 році виходити з Євросоюзу. Зокрема, він заявив про відмову в цьому році використовувати ст. 50 Лісабонського договору. Крім того, про те, що дана стаття не повинна бути задіяна в цьому році раніше заявляла новий британський прем'єр Тереза Мей.

Новини України за 19 липня: відмова ДНР в обмін полонених і повторний конкурс по ОПЗ

Фото: формальну процедуру Brexit не будуть починати в цьому році

Читайте також: авторський матеріал про те, як українці зможуть знизити споживання енергії.