ua en ru

Новини України за 11 лютого: відкритий Кабмін і проект меморандуму з МВФ

Новини України за 11 лютого: відкритий Кабмін і проект меморандуму з МВФ Фото: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Головні новини за четвер

Новини України та світу за 11 лютого: Кабінет Міністрів провів засідання у відкритому режимі, на якому прийняв програму уряду на 2016 рік, оприлюднений проект Меморандуму про економічну і фінансову політику з зобов'язаннями України перед МВФ, НАБ розслідує можливі зловживання у Мінінфраструктури.

День відкритих дверей

Кабмін вперше за останні багато років провів засідання в повністю відкритому режимі. Нарада вийшло більш, ніж плідним. Прийнята програма на 2016 рік, схвалено десятки законопроектів, продаж часток в держбанках, аудит найбільших держпідприємств. Залишається одне питання: після звіту Кабміну 16 лютого практика такої роботи збережеться?

"Обіцянки-цяцянки"

У проекті Меморандуму зобов'язань перед МВФ, Кабмін обіцяв усьому. В черговий раз на вимогу фонду підвищити тарифи для населення, хоча б 2 роки не підвищувати податки, поліпшити управління Національним банком і багато іншого. За все це Україна просить нещасні 5,8 млрд. доларів кредиту. У цьому всьому бентежить тільки три слова: "Кабмін", "проект" і "меморандум".

Півроку боротьби з корупцією

Національне антикорупційне бюро звітувало за результати своєї роботи. Усього під слідством перебуває 21 тис. чиновників, а по кримінальних проваджень, які зареєстровані НАБ збиток державі оцінюється в 2 млрд. гривень. Резонансним могло б бути справа про виплату зарплат у конвертах Мининфраструктуре, але міністр Андрій Пивоварський не є підозрюваним по ньому.

З хороших новин: бізнесмен Джордж Сорос передрікає банкрутство Росії в 2017 році.

Читайте також банки збираються виживати в 2016 році.