ua en ru

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ Фото: Кабмін оновив склад правління УЗ

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 1 червня: Кабмін змінив склад правління "Укрзалізниці", Ангела Меркель не бачить причин для пом'якшення санкцій проти Росії, всі держзакупівлі з 1 серпня будуть відбуватися через систему Prozzoro, Артем Ситник провів прес-конференцію з приводу переданої НАБ "чорної бухгалтерії" ПР, а НАТО не хоче нової холодної війни" з Росією.

Кабмін змінив правління УЗ

В ході вчорашнього засідання Кабмін змінив склад правління "Укрзалізниці". Так, замість Оксани Мариною, Сергія Михальчука, Штефана Вольтнера Хофсаесса і Євгена Крацова тепер будуть Марек Роберт Злосний, Сергій Озеран, Олександр Бужора, Марчек Желько та Ремігіуш Пашкевич. Гройсман повідомив, що цей склад ще не повний, робота над його оновленням буде продовжуватися. А голова МІУ Володимир Омелян в свою чергу запропонував оновити склад правління повністю. Також, в ході засідання був підписаний контракт з новим главою УЗ Войцехом Бальчуном, його щомісячна зарплата складе 461,6 тис. грн.

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Фото: з головою "Укрзалізниці" Войцехом Бальчуном був підписаний контракт

Меркель не бачить причин для пом'якшення санкцій проти Росії

Прес-секретар уряду Німеччини Крістіана Вирц повідомила про те, що Ангела Меркель не бачить причин для пом'якшення санкцій проти Росії. За її словами, з канцлером у питанні продовження мінського мирного процесу солідарний і голова МЗС Франк-Вальтер Штайнмайер. Крім того, про прихильності продовження санкцій до виконання мінських угод і повернення Криму і заявив посол Японії в Україні Шигеки Суми. Він підкреслив, що "якщо Росія нічого робити не буде, санкції залишаться в силі".

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Фото: Меркель наполягає на реалізації мінського процесу

Всі держзакупівлі з 1 серпня будуть відбуватися через систему Prozzoro

Володимир Гройсман повідомив про те, що з 1 серпня всі державні закупівлі будуть здійснюватися через електронну систему Prozzoro. Також прем'єр підкреслив, що керівники, які не зроблять цього, будуть звільнені. За його словами, це буде говорити про відсутність політичної волі, а значить такий керівник "не потрібен державі".

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Фото: всі керівники, які не перейдеу на Prozzoro, будуть звільнені

Ситник провів прес-конференцію з приводу переданої НАБ "чорної бухгалтерії" ПР

Голова НАБ Артем Ситник провів прес-конференцію з приводу переданої відомству "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Зокрема, він запропонував усім фігурантам цих документів, які заявляють про їх підробці почерків, надати зразки почерків. Також Ситник заявив, що із-за серйозності цієї справи, фігуранти "чорної бухгалтерії" перебувають під загрозою. Крім того, за словами голови НАБ, в документах, якими володіє відомство, та документами, які оприлюднив раніше Сергій Лещенко, знайдені невідповідності. Разом з тим, він додав, що слідство буде стосуватися найбільш резонансних сум, а окремим напрямком розслідування буде вивчення походження цих документів.

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Фото: Ситник запропонував фігурантам "чорної бухгалтерії" ПР надати зразки почерків

НАТО не хоче нової холодної війни" з Росією

За словами генсека НАТО Йенса Столтенберга, альянс не хоче "нової холодної" війни з Росією і нової гонки озброєнь. Він зазначив, що метою НАТО навпаки є більш позитивні відносини з РФ. Також Столтенберг заявив, що альянс зацікавлений у пошуку "каналів комунікації і політичному діалозі", і хоче провести зустріч на рівні послів з РФ до липневого саміту.

Новини України за 1 червня: зміна правління "Укрзалізниці" і санкції проти РФ

Фото: НАТО зацікавлений в пошуку "каналів комунікації" з РФ

Читайте також: авторські матеріали про те, як Рада намагається впливати на хід переговорів з МВФ, секрети "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, а також про те, у скільки обійдеться країні новий топ-менеджер "Укрзалізниці".