ua en ru

Cапери ЗСУ знешкодили заборонену російську міну біля Світлодарська

Cапери ЗСУ знешкодили заборонену російську міну біля Світлодарська Фото: українська спецоперація в зоні АТО (Facebook /ato.news)

Ця дистанційна вибухівка вчергове підтверджує присутність російського озброєння на території України

Фахівці центру розмінування Збройних сил України (ЗСУ) знешкодили заборонену російську притовотанковую міну біля Світлодарська Донецької області. Про це в неділю 3 січня 2016 року повідомили у прес-центрі АТО у Facebook.

Як зазначається, українські військові сапери продовжують звільняти мирні території Донбасу від вибухонебезпечних предметів, зокрема організують допуск місцевим енергетикам до небезпечних ділянок, щоб ті мали можливість проводити дефектування та ремонтно-відновлювальні роботи високовольтних ліній електропередач Вуглегірської ТЕЦ.

Таким чином, спільними зусиллями армійців і цивільних електриків, окуповані українські території, згідно з мінськими угодами, отримають електроенергію вже найближчим часом.

За даними штабу, у лютий мороз на засніженому полі поблизу Світлодарська сапери перемістили об'єкт на іншу ділянку з допомогою заряду малої потужності. Далі роботизована система MOD-2 випробувала вибухонебезпечний предмет у кількох проекціях. Це дало можливість підійти до об'єкта і зняти маркування російської протитанкової міни.

"Ми виявили російську касетну протитанкову міну ПТМ-3, яка працює дистанційно. Вона могла спрацювати в момент, коли поблизу проїжджала б машина або військова бронетехніка. Тому ми працювали швидко і ефективно", - повідомив керівник саперного підрозділу з позивним Самаран.

Як наголошується, дистанційна вибухівка в черговий раз підтверджує присутність російського озброєння на території України.

За домовленостями, досягнутими в Мінську, українські ВСУ не використовують такі касетні протитанкові міни.

УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ САПЕРИ ЗНЕШКОДИЛИ ЗАБОРОНЕНУ РОСІЙСЬКУ КАСЕТНУ ПРОТИТАНКОВУ МІНУ ПОБЛИЗУ СВІТЛОДАРСЬКАВійськові с...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 січня 2016 р.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики на Донбасі здійснили 20 обстрілів сил АТО.