ua en ru

Новини АТО - підсумки 24 вересня: терористи продовжують здійснювати провокації проти блокпостів сил антитерористичної операції

Терористи продовжують здійснювати провокації проти блокпостів сил АТО на луганському та донецькому напрямках.

Терористи продовжують здійснювати провокації проти блокпостів сил АТО на луганському та донецькому напрямках. Про це сьогодні під час брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Також сьогодні о 15.40 в районі міста Щастя бойовики почали обстріл одного з підрозділів військ оперативного командування "Північ", який здійснює охорону мосту через річку Сіверський Донець з автоматичних гранатометів.

При цьому сили антитерористичної операції залишаються на своїх позиціях, але готові до відведення військ для створення буферної зони в 30 км, передбаченої мінським меморандумом.

Сили АТО продовжують не фіксувати порушення повітряного простору російською авіацією та безпілотними літальними апаратами.

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони України Валерію Гелетею направити в район проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях військових комісарів.

Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони та Адміністрації Державної прикордонної служби направити 73 млн 102 тис. грн, раніше виділених Кабміном, на завершення капітального будівництва та реконструкцію об'єктів житлового та комунального призначення для забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на сході України.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що силам АТО поставлять комплекси для нейтралізації російських безпілотників.

Згідно з опитуванням, військові дії на Донбасі в нинішньому або більш жорсткому форматі підтримують, щонайменше, 59% українців.

Слідкуйте за нашою стрічкою новин АТО і будьте в курсі всіх подій.

Нагадаємо, з квітня 2014 р. українські влади проводять антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських сепаратистів і бойовиків. З 5 вересня 2014 р. там оголошено перемир'я.