ua en ru

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ Фото: Порошенко і Столтенберг дали спільну прес-конференцію

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 8-10 липня: у Варшаві пройшов 27-й саміт НАТО, правоохоронці затримали на хабарі заступник голови Моз, Барак Обама підтримав збереження санкцій проти РФ, година запитань до уряду в Раді зірвався з-за блокування трибуни, а в Далласі (США) внаслідок стрілянини загинули п'ять поліцейських.

Саміт НАТО у Варшаві

8-9 липня у Варшаві пройшов 27-й саміт НАТО. Так, на порядку денному саміту стояли питання взаємини альянсу з РФ, стратегічні питання по зміцненню оборони НАТО, ядерної політики, стратегії озброєнь. В рамках саміту відбулося засідання комісії Україна-НАТО, за результатами якої Петро Порошенко і Йенс Столтенберг дали спільну прес-конференцію. Як повідомив президент України, альянс надав Україні пакет допомоги. "Ми домовилися з Альянсом про унікальний пакет дій. Такий пакет ніколи раніше не приймався відносно країни-партнера. Він включає 40 напрямків - від тренінгів до зміцнення української обороноздатності", - зазначив він і підкреслив, що даний пакет буде впроваджений до 2020 року.

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Фото: в рамках саміту відбулося засідання комісії Україна-НАТО

Затримання заступник голови Моз

Правоохоронці затримали на хабарі одного з заступників міністра охорони здоров'я України Романа Василишина. Як повідомив прокурор міста Києва Роман Говдасегодня вночі завершилася тривала антикорупційна операція з викриття системного хабарництва даного чиновника. Відзначається, що Василишинсоздал систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операцій в Олександрівській лікарні Києва.У той же час, Кабмін відсторонив його від займаної посади, а Гройсман пообіцяв всіляко сприяти просуванню справи Василишина і його арешту. Крім того, джерело РБК-Україна повідомив про те, що Василишин у часи Евромайдана (листопад 2013 - лютий 2014 р.) "здавав" правоохоронцям поранених активістів.

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Фото: чиновник підозрюється у створенні системи поборів з практикуючих лікарів

Обама підтримав збереження санкцій проти РФ

Президент США Барак Обама у колонці для the Financial Times закликав зберегти санкції проти РФ до виконання нею мінських домовленостей. Так, він вважає, що необхідно зміцнити співпрацю між НАТО і ЄС, а також підтримати Україну, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. За його словами, для цього санкції проти РФ повинні зберегтися до повного виконання Росією мінських угод.

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Фото: за його словами, світовому співтовариству необхідно підтримати Україну в боротьбі за свій суверенітет і територіальну цілісність

Черговий зрив засідання Ради

минулого тижня Рада працювала дуже нестабільно. П'ятничне засідання парламенту було зірвано, тому годину запитань до уряду так і не відбувся. Зокрема, президію і трибуну парламенту блокували до 20 нардепів, серед яких також позафракційні. В результаті робота ВРУ з-за блокування так і не почалася. Андрій Парубій заявив про те, що Рада продовжить свою роботу на цьому тижні.

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Фото: Парубій підкреслив, що дестабілізувати роботу ВРУ нікому не вдасться

Стрілянина в Далласі

В Далласі, штат Техас, США, стався напад на поліцейських, в результаті чого п'ятеро з них загинули. Це сталося під час демонстрації проти вбивства чорношкірих поліцейськими. Однак мотиви нападників невідомі. На даний момент поліцією затримано троє підозрюваних. Відзначається, що всього у поліцейських стріляли четверо.

Новини за 8-10 липня: саміт НАТО у Варшаві і затримання заступника голови МОЗ

Фото: в Далласі під час демонстрації загинули 5 поліцейських

Читайте також: авторські матеріали про те, чому Роман Насиров блокував відшкодування ПДВ, про те, як живуть в окупованому Донецьку українські патріоти, а також репортаж зі з'їзду Демальянсу.