ua en ru

Новини за 27 вересня: можливе посилення закону про Нацполиции і дебати Клінтон і Трампа

Новини за 27 вересня: можливе посилення закону про Нацполиции і дебати Клінтон і Трампа Фото: Хатія Деконаидзе

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 27 вересня: Хатія Деканоїдзе анонсувала "суворі" зміни в закон про Нацполиции, відбулися перші дебати між кандидатами в президенти США Хілларі Клінтон і Дональдом Трампом, Юрій Гарбуз заявив про можливість втрати Станиці Луганської при відведенні озброєння на кілометр, Степан Полторак заявляє про відсутність перемир'я на Донбасі, а в Донецькій та Миколаївській областях зростає смертність від алкоголю

Посилення закону про Нацполиции

Закон про Нацполиции чекають серйозні зміни. "Суворі" – як їх охарактеризувала Хатія Деконаидзе. Вона розповіла, що Нацполиция і МВС готують цілий ряд таких змін, і дуже сподівається, що ці правки підтримає парламент. "Змінимо законодавство - зміниться інструкція (реагування поліцейського - ред.)", - уточнила Деканоїдзе.

Дебати Клінтон і Трампа

Перші дебати між кандидатами в президенти США Хілларі Клінтон і Дональдом Трампом відбулися. І що б там не говорили про те, що на всіх дебатах одіозний республіканець просто "розмазував" свого опонента, дані опитувань свідчать про те, що у словесній сходці перемогла Клінтон. Крім того, Bloomberg повідомляє, що світові ринки визнали Клінтон переможцем телевізійних дебатів. Однак Трамп з таким станом речей погоджуватися не хоче, і заявляє, що він переміг.

Можлива втрата Станиці Луганської

Домовленість контактної групи про розведення сторін у трьох зонах не здається голови Луганської ОДА Юрію Гарбузу гарною ідеєю. За його словами, якщо українська сторона відведе озброєння на кілометр від Станиці Луганської, місто можна втратити. Він зазначив, що не вірить у дотримання бойовиками режиму тиші, так як кожен день йдуть обстріли з їх бік. Крім того Гарбуз додав, що Захарченко наполягає на першості України у відведенні озброєння.

Полторак про відсутність перемир'я на Донбасі

Степан Полторак заявив про те, що перемир'я на Донбасі не дотримується. Він розповів, що кожні 15 хвилин отримує відомості з фронту про те, як там йдуть справи. Каже, що використовують заборонені мінськими угодами зброю (хоча це і не новина). Також Полторак додав, що в ОБСЄ немає всіх необхідних засобів для спостереження за ситуацією. "Що ж стосується української армії, то ми не застосовуємо ні забороненого, ні взагалі ніякого іншого зброї, якщо тільки нашим солдатам не загрожує ворожий обстріл", - запевнив міністр.

Зростає смертність від алкоголю

У деяких областях все більше жертв алкогольного отруєння. Так, учора у Донецькій області від отруєння харківським алкоголем померли 4 людини. А в Харківській станом на 27 вересня зареєстровано вже 53 випадки отруєння алкоголем, 23 з яких з летальним результатом. Нагадаємо, що йде слідство, і суд обрав запобіжний захід власникам магазинів, алкоголем з яких отруїлися. Крім того, 7 чоловік за тиждень померли від алкогольного отруєння в Миколаївській області. Як повідомляється, за попередніми даними, у всіх померлих виявлено метанол ("деревний спирт").

Читайте також: авторські матеріали про те, що енергія АЕС замінить вугілля АТО, а також про те, чому Нідерланди відмовляють Україні в ратифікації угоди про асоціацію з ЄС.