ua en ru

Новини за 24 серпня День незалежності України і землетрус в Італії

Новини за 24 серпня День незалежності України і землетрус в Італії Фото: на Хрещатику пройшов військовий парад

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 24 серпня: в Україні відзначили 25-ту річницю незалежності, президент Польщі Анжей Дуда відвідав парад на Хрещатику на честь Дня незалежності і провів зустріч з Петром Порошенком, у Росії порушили кримінальну справу проти глави Міноборони Степана Полторака, Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету, а в Італії стався землетрус.

Святкування Дня незалежності

Вчора в Україні відсвяткували 25 річницю незалежності. Звичайно ж наймасштабніші заходи відбулися у Києві. Зокрема, на Хрещатику відбувся парад за участю військових і техніки. Після цього по головній вулиці столиці пройшов Марш Нескорених в якому взяли участь активісти, учасники бойових батальйонів, члени сімей загиблих військових і лікарі. Різноманітні заходи, приуроченые Дня незалежності, пройшли у всіх районаз Києва, а також в інших містах країни.

Новини за 24 серпня День незалежності України і землетрус в Італії

Фото: на Хрещатику відбувся парад з нагоди 25 річниці незалежності України

Новини за 24 серпня День незалежності України і землетрус в Італії

Фото: Хрещатиком проїхала військова техніка

Анжей Дуда зустрівся з Порошенко в Києві

Президент Польщі Анжей Дуда прибув в Україну з робочим візитом. Він взяв участь у святкуванні Дня незалежності на Хрещатику, після чого зустрівся з Петром Порошенком. Президенти обговорили розширення економічного співробітництва та питання газопроводу "Північний потік-2". Крім того, Порошенко закликав Польщу інвестувати в Україну. Дуда, в свою чергу висловив підтримку введення безвізового режиму з ЄС для України. Також президент України назвав створення спільної українсько-польсько-литовської бригади, яка брала участь у параді, першим кроком до інтеграції України в НАТО.

У РФ порушили кримінальну справу проти Полторака

У Росії порушили кримінальну справу проти глави Міноборони України Степана Полторака. Мабуть, не придумали нічого краще у відповідь на повідомлення ГПУ про підозру Сергію Шойгу та іншим чиновникам. Звинуватили Полторака в застосування заборонених методів ведення війни. Мовляв, у них виявляється мінські угоди з 15 лютого 2015, а Україна їх порушує. Аналогічні справи порушили проти глави генштабу Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Сергія Попко та командувача Нацгвардії Юрія Аллерова.

Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету

Вчора Туреччина на півночі Сирії почала масштабну операцію під назвою "Щит Євфрату" проти ИГИЛ. Повідомлялося, що в рамках операції авіація знищила 11 об'єктів в районі сирійського Джераблуса, а турецькі військові завдали 224 удару з гармат і РСЗВ по 63 цілях на півночі Сирії. Однак Сирії це взагалі не сподобалося. Там Туреччину звинуватили у порушенні суверенітету і заявили, що жодних вторгнень не має бути без згоди Дамаска. В Сирії вважають, що турки воюють проти ИГИЛ, щоб замінити їх іншими угрупованнями. Ердоган, у свою чергу, каже, що буде боротися з усіма, хто загрожує Туреччини.

Землетрус в Італії

В центральній частині Італії вранці 24 серпня стався землетрус магнітудою 6,4 бали. Повідомляється, що поштовхи сталися в 47 милях на південний схід від Перуджі і відчувалися в Римі. Мер італійського Аматриче Сержіо Перрози заявив, що в результаті цього стихійного лиха практично половина міста зруйнована, а деякі жителі опинилися під завалами. Не менш як 73 людей загинули в результаті землетрусу в Італії. Найбільше жертв у Аматриче (провінція Риетти), де загинули 35 осіб. Також жертви зафіксовані в Аккумоли і Асколі-Пічено. Число загиблих може зрости, так як ще багато людей знаходиться під завалами. Крім того, близько ста осіб вважаються зниклими безвісти. А вдень стався новий землетрус, правда слабкіше - магнітудою 4,9.

Новини за 24 серпня День незалежності України і землетрус в Італії

Фото: землетрус потужністю 6,4 бала стався в центральній Італії

Читайте також: матеріал РБК-Україна про те, чим запам'яталися 25 років незалежності України, а також пряму мову трьох президентів України про своє місце в історії.