ua en ru

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ Фото: Володимир Гройсман

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 1-3 липня:Кабмін затвердив прогнози економічного і соціального розвитку на 2017 рік, Євросоюз продовжив санкції проти Росії до 31 січня 2017 року, прокурором Миколаївської області призначено Тарас Дунас, апеляційний суд відпустив комбата "Айдара" на поруки, Петро Порошенко призначив Воронченко командувачем ВМС України, а Угоди про асоціацію Грузії та Молдови з ЄС вступили в силу.

Кабмін затвердив прогнози економічного і соціального розвитку на 2017

У п'ятницю Володимир Гройсман повідомив про те, що Кабмін затвердив прогнози економічного і соціального розвитку на 2017 рік, а також основні макропоказники економічного і соціального розвитку на 2018 і 2019 роки. За його словами, в уряду до відповідної постанови заперечень немає. Так, в документі основні прогнозні макропоказники оформлені в таблицю у двох варіантах – сценарій 1 сценарій та 2. Перший з них містить максимальний прогнозований рівень певного макроекономічного показника, а другий – мінімальний.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: за словами Гройсмана, до документа Кабмін заперечень не має

Санкції ЄС проти РФ

Європейський союз продовжив санкції проти Росії до 31 січня 2017 року. Так, згідно з документом, опублікованим на офіційному сайті ЄС, серед санкцій значаться заборону на видачу віз і заморожування активів, в даний час відносно 146 осіб та 37 організацій до 15 вересня 2016 року, а також обмеження заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя до 23 червня 2017 року. Крім того, санкції проти РФ включають заборону на укладення нових контрактів на імпорт і експорт з ЄС до Росії озброєнь, а також товарів та технологій подвійного призначення. Під санкціями також виявилися державні банки і нафтова галузь Росії. Зазначається, що рішення було прийнято одноголосно.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: рішення про продовження санкцій було прийнято одноголосно

Прокурором Миколаївської області призначено Тарас Дунас

У Миколаївській області новий прокурор. Так, Юрій Луценко призначив на цю посаду Тараса Дунаса, який раніше був прокурором Жовківського району Львівської області, потім - заступником прокурора Львівської області, а з серпня 2014 року - заступником начальника Головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні в суді ГПУ. На офіційному заході були присутні в. про. голови Миколаївської ОДА В'ячеслав Боня, голова облради Вікторія Москаленко, віце-мер Миколаєва Юрій Степанець та заступник начальника управління поліції в Миколаївській області Артур Гаспаров. Нагадаємо, що попередній прокурор Миколаївської області В'ячеслав Кривов'яз був звільнений з посади 29 червня після корупційного скандалу в регіоні.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: Дунас призначений прокурором Миколаївської області

Апеляційний суд відпустив комбата "Айдара" на поруки

Комбат "Айдара" Валентина Лыхолита (позивний "Батя"), якого підозрюють в організації злочинного співтовариства, бандитизму і викраданні людей, рішенням суду відпустили на поруки. Відповідні заяви подали народні депутати Ігор Мосійчук, Єгор Соболєв, Андрій Лозовий. Разом з тим, на підозрюваного були покладені особисті зобов'язання не виїжджати з міста, бути на першу вимогу слідчого і не спілкуватися зі свідками по справі.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: Лыхолиту не можна покидати місто і треба з'являтися на першу вимогу слідчого

Порошенко призначив Воронченко командувачем ВМС України

Командувачем Військово-мирських сил призначений віце-адмірал Ігор Воронченко. Крім того, Порошенко присвоїв йому звання контр-адмірала. Нагадаємо, що Воронченко до цього був тимчасово виконуючим обов'язки командувача Військово-Морських сил України.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: Ігор Воронченко до цього виконував обов'язки командувача

Угоди про асоціацію Грузії та Молдови з ЄС вступили в силу

Угоди про асоціацію Грузії та Молдови з Євросоюзом 1 липня вступило в силу. Як зазначається, основним перевагою вступили в силу угод є поетапне зняття взаємних торгових бар'єрів. Також повідомляється, що з метою захисту невеликих ринків Грузії та Молдови і місцевих виробників на перехідний період, мита на ввезення товарів з цих країн до Європи зменшаться набагато раніше, ніж на європейський імпорт в ці країни.

Новини за 1-3 липня: економічні та соціальні прогнози Кабміну санкції проти РФ

Фото: Єврокомісія повідомила про вступ в силу Угоди про асоціацію Грузії та Молдови з ЄС

Читайте також: інтерв'ю з міністром екології та природныхресурсов Остапом Семераком, а також авторський матеріал про те, уживеться чи сервіс Über з київськими таксистами.