ua en ru

У новостворених ОТГ було обрано понад 400 голів, - нардеп

У новостворених ОТГ було обрано понад 400 голів, - нардеп Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

За минулі роки було обрано 427 очільників новостворених ОТГ

За останні роки у новостворених об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) було обрано 427 голів. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулі роки було обрано 427 очільників новостворених територіальних громад, з яких 261, а це більше над 60%, саме кандидати, висунуті або підтримані нашою партією (БПП "Солідраність" - ред.)", - заявив Герасимов.

Нардеп зазначив, що фракція БПП наполягає на розгляді реформи сільської медицини у парламенті у вівторок, 14 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабінеті міністрів України назвали число жителів сіл, які вже об'єдналися в об'єднані територіальні громади (ОТГ).

"Глави ОТГ, які взяли на себе відповідальність, маючи повноваження, ресурси, перспективні бачення, повинні розуміти потреби своїх громадян. Після виборів 29 жовтня в Україні об'єднані 665 громад, з яких 159 громад, які сформувалися в 2015 році - вже показали реальні успіхи в об'єднанні, відповідальності і реалізації перспективних проектів", - заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.