ua en ru

У Кабміні назвали число мешканців сіл, які вже об'єдналися в ОТГ

У Кабміні назвали число мешканців сіл, які вже об'єдналися в ОТГ Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Понад 35% населення України проживає в сільській місцевості

У Кабінеті міністрів України назвали число жителів сіл, які вже об'єдналися в об'єднані територіальні громади (ОТГ). Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на Форумі місцевих громад, передає прес-служба Кабміну.

"Глави ОТГ, які взяли на себе відповідальність, маючи повноваження, ресурси, перспективні бачення, повинні розуміти потреби своїх громадян. Після виборів 29 жовтня в Україні об'єднані 665 громад, з яких 159 громад, які сформувалися в 2015 році - вже показали реальні успіхи в об'єднанні, відповідальності і реалізації перспективних проектів", - заявив Зубко.

За його словами, Україна має свої особливості на відміну від Франції, Німеччини, Голландії, які мають 5-7% сільського населення.

"Сьогодні в Україні проживає понад 35% сільського населення і саме якість соціальних сервісів ми повинні повернути в сільську місцевість", - зазначив Зубко.

Він додав, що зараз 3,6 млн сільського населення вже проживає в ОТГ, ще очікує об'єднання в громади понад 9 млн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд у Дніпрі визнав дійсними результати місцевих виборів Зайцевскої ОТГ Синельниківського району Дніпропетровської області, на ділянку якої у день виборів 29 жовтня відбувся збройний напад невідомих осіб.