ua en ru

Новому керівнику ГФС дістанеться від Білоуса стабільна платформа, - політолог

На роботу Державної фіскальної служби України (ДФС) відсутність керівництва за великим рахунком не вплине. Про це повідомив політолог Вадим Карасьов, коментуючи рішення Міністерства фінансів продовжити прийом заявок від претендентів до 17 квітня 2015 р.

"Безумовно, немає нічого хорошого в тому, що призначення керівника такого важливого відомства знову відкладається. Однак ситуацію рятує те, що його попередній керівник Ігор Білоус налаштував роботу так, що ДФС ще якийсь час за інерцією зможе демонструвати позитивні показники в роботі - наповнювати державний бюджет, сприяти розвитку бізнесу та ін.", - зазначив він.

За словами Карасьова, стабільна платформа, створена екс-головою фіскальної служби на тлі економічного спаду в країні в цілому - гарна "спадщина" для нового керівника фіскальної служби.

Нагадаємо, за підсумками 2014 р., на тлі загального спаду економіки, ДФС в об'єднаний бюджет зібрано 425 млрд грн, що на 12,2 млрд грн, або на 3% більше показника попереднього року, в т.ч. до державного бюджету - 336 ,7 грн, що на 16,2 млрд грн більше відповідного показника 2013 р. Надходження до зведеного бюджету у січні-лютому 2015 р. перевищили торішній показник на 21,2% .

Нагадаємо, Мінфін прийняв рішення продовжити прийом заявок від претендентів до 17 квітня. Після чого комісії знадобиться ще тиждень на їх розгляд. Таким чином, головне фіскальне відомство отримає свого нового керівника не раніше 23 квітня.