ua en ru

Новообраний спікер Македонії вийшов на роботу, незважаючи на протести

Новообраний спікер Македонії вийшов на роботу, незважаючи на протести Фото: штурм парламенту Македонії

Талат Джафери зустрівся з послом ЄС в Македонії

У Скоп'є тисячі демонстрантів вийшли на вулиці 3 травня 2017 року, протестуючи проти обрання спікером етнічного албанця Талата Джафері, незважаючи на це, він успішно вийшов на роботу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Люди протестують проти урядової коаліції соціал-демократів і албанських партій. Вони вважають, що їхні домовленості загрожують національній єдності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, новому спікеру вдалося потрапити на робоче місце і зустрітися з послом ЄС в Македонії Самюелем Збогаром. В даний момент, Джафери виконує свою роботу спікера.

Напередодні депутати "Внутрішньої македонської революційної організації - Демократична партія за македонську національну єдність" завадили Джафері потрапити на робоче місце.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Македонії Скоп'є демонстранти захопили будівлю парламенту і виступили проти обрання спікером етнічного албанця Талята Джафері. Демонстранти є прихильниками колишнього прем'єр-міністра країни Миколи Груєвського. Вони вважають, що це обрання незаконно і є державним переворотом.