ua en ru

Рада підтримала законопроект щодо спрощення планування територій об'єднаних громад

Рада підтримала законопроект щодо спрощення планування територій об'єднаних громад Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Закон спрощує підготовку земельної документації ОТГ

Новий закон №6403 "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" відкриває шлях для ОТГ управляти своїми територіями. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

"Коли кажуть, що ми щось додатково нав'язуємо, або вводимо обов'язковість - це навпаки спрощує підхід планування території, так як замість трьох документів - схема планування, схема планування території громади, генеральний план окремих населених пунктів - вводиться один документ, який стосується плану ОТГ. Цим законопроектом відкривається шлях для того, щоб наступним кроком дати можливість розпоряджатися земельними ресурсами", - сказав Зубко.

Він також зазначив, що законопроект спрямований на врегулювання питань планування і забудови територій, а також відносин при розробці та затвердженні документації з просторового планування, забезпечення об'єднаних територіальних громад (ОТГ) єдиною документацією по просторовому плануванню і тому подібне.

Також повідомляється, що документ передбачає введення нових термінів у відповідній сфері, такі як "просторове планування", "містобудівні потреби", "загальні інтереси" і т. д.

Крім цього, у проекті пропонується створити Державний реєстр документації з просторового планування на регіональному та місцевому рівнях, а також віднести до компетенції уряду прийняття рішення про розроблення, затвердження, внесення змін в Генеральну схему планування території України і встановити державні вимоги щодо використання територій.

Нагадаємо, за останні роки в новоутворених об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) було обрано 427 голів.