ua en ru

Новий уряд було сформовано, виходячи з інтересів Януковича, - Томенко

Новий уряд було сформовано, виходячи з інтересів Януковича. Так заступник голови партії "Батьківщина", народний депутат Микола Томенко прокоментував сьогоднішні новопризначення Президентом членів Кабінету міністрів України, передає прес-служба "Батьківщини".

"Якщо проаналізувати нинішній склад нового уряду, то, очевидно, що це уряд, який формувався виключно виходячи з інтересів Віктора Януковича", - заявив Томенко.

За його словами, основними умовами створення цього Кабміну можна визначити такі: всі члени уряду повинні навіть теоретично не конкурувати з Януковичем у його боротьбі за другий термін на посаду Президента у 2015 році.

"Окрім того, це повинні бути не просто надійні за політичними переконаннями урядовці, а передовсім перевірені фінансово-економічними випробуваннями люди. Починаючи з першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, який, зрозуміло, буде реальним керівником, представником Януковича і основним комунікатором з Президентом, і закінчуючи створенням Міністерства доходів і зборів, яке так і хочеться назвати Міністерством доходів і зборів сім'ї Януковича...", - зауважив народний депутат.

"Хочеш не хочеш, але Президенту треба рахуватися з позицією Росії. Тому Дмитро Табачник як російський націоналіст в українському уряді залишився на своїй посаді. А Наталія Королевська, очевидно, мусила би уособити ідею Януковича про урядову співпрацю з "конструктивною і правильною опозицією", - зазначив Томенко.

Читайте також: Список міністрів нового уряду