ua en ru

Новий напрямок вивозу вугілля з зони АТО можуть відкрити найближчим часом, - Вощевський

Новий напрямок вивозу вугілля з зони АТО можуть відкрити найближчим часом, - Вощевський Фото: Валерій Вощевський

Це питання обговорюється на переговорах мінських

Новий напрямок вивозу вугілля із зони проведення антитерористичної операції (АТО) може бути відкрито найближчим часом. Про це сьогодні, 4 серпня, в ході круглого столу повідомив віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вийшли на дуже серйозний рівень поставок вугілля з зони АТО, де-то близько 600 тис. тонн вже на початку червня, які збільшуються щодня. Але у нас, на жаль, є одна проблема, яку ми поки що не можемо вирішити - це те, що стосується залізничного транспорту. Поки що у нас одна єдина залізнична колія, по якій йдуть вантажі - це колія Ясинувата-Скотоватая, де фактично забезпечено рух поїздів. Цього вкрай недостатньо. Там накопичилися всі вантажі. Ми над цим працюємо і сподіваємося, що вдасться запустити ще одну ділянку Маерская-Микитівка з виходом на Ясинувату, там до 20 пар поїздів можуть йти, і ми б зняли проблему вивозу вугілля", - сказав Вощевський.

За його словами, для відкриття даного напрямку ведуться переговори на рівні "мінського формату", оскільки працівникам, які відновлюють залізничні ділянки, ведуться обстріл з боку бойовиків.

"Протягом найближчого тижня-двох це питання (відкриття напрямку, - ред.) буде знятий. Можливість для вивезення вугілля буде", - додав Вощевський.

Відзначимо, також Вощевський повідомив, що Україні потрібно вивозити з неконтрольованої території Донбасу як мінімум 800 тис. т антрациту (вугілля марки "А") в місяць.