ua en ru

Новинський заявив про створення окремої платформи всередині "Опозиційного блоку"

Новинський заявив про створення окремої платформи всередині "Опозиційного блоку" Фото: Вадим Новинський (novynskyi.com)

Новинський також висловив свою незгоду з частиною депутатів від фракції ОБ

Народний депутат Вадим Новинський заявив про створення окремої платформи всередині "Опозиційного блоку". Про це він розповів в кулуарах Верховної Ради, коментуючи телеканалу NewsOne хід голосування за судову реформу.

Зокрема, він вважає, що сьогоднішнім голосуванням парламент віддав судову владу "в руки президенту" і вона буде "повністю управлятися з АП". Політик підкреслив, що вже йде підготовка до виборів, але коаліція не хоче віддавати владу.

Новинський пояснив, що він та деякі його колеги по фракції голосували проти цього рішення. "На жаль, наша внутрішньопартійна дискусія не привела до єдиної думки, і частина нашої фракції голосувала за цей законопроект, що дозволяє президенту контролювати судову владу", - зазначив депутат.

Він також заявив, що з даною ситуацією він категорично не згоден і має намір вимагати скликання політвиконкому та скликання з'їзду партії з тим для оцінки того, що сталося в залі ВР.

"Я висловлюю свою незгоду з частиною депутатів від фракції ОБ, з керівництвом нашої фракції, і оголошую про те, що ми разом зі своїми колегами-однодумцями, які не голосували за цю судову реформу, будемо створювати опозиційну платформу всередині опозиційного блоку. Ми не хочемо йти ні на які домовленості з цією владою, ми будемо відстоювати інтереси простих людей. Не можна допомагати цій владі робити беззаконня. Але це ні в якому разі ніякий не розкол, ми на розкол ніколи не підемо у нашій партії, ми однодумці в ідеологічному плані, але з якихось тактичних кроків ми залишаємо за собою право діяти інакше. І оголошуємо про створення окремої платформи всередині", - сказав Новинський.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект № №6232 "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти".