ua en ru

Новинський заявив, що справ щодо нього для пред'явлення звинувачень не існує

Новинський заявив, що справ щодо нього для пред'явлення звинувачень не існує

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що кримінальних справ відносно нього для пред'явлення звинувачень не існує. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Політик зазначив, що сьогодні в ЗМІ активно поширювалося повідомлення, згідно з яким ГПУ готує запит до Верховної Ради про зняття з нього депутатської недоторканності.


"Можу сказати з цього приводу наступне – мені про це нічого не відомо. Справ щодо мене, за якими мені могло б бути висунуто обвинувачення, не існує. Сьогодні я був у прокуратурі, і там теж нічого подібного не звучало", - повідомив він.

На думку нардепа, це або "непорозуміння і фейковая інформація, або усвідомлене вкидання, свого роду спроба залякати, потріпати нерви, протестувати громадську думку". Він упевнений, що дана інформація не відповідає дійсності.

"Якщо ж раптом виявиться, що хтось вирішив полоскотати суспільству нерви фабрикацією кримінальних справ проти опозиції і половити рибку в каламутній воді, що ж, у мене і нашої політичної сили буде достатньо аргументів, аби надовго відбити бажання займатися шельмуванням або зазіхати на чужий бізнес. І вже точно, я не буду виїжджати з країни, як би комусь цього не хотілося", - додав політик.

За словами Новинського, його сьогоднішній візит до прокуратури не пов'язаний з відповідними новинами у ЗМІ. Він зазначив, що поки це були слідчі дії, ніяк не пов'язані з повідомленнями в ЗМІ.

"У нас була очна ставка з Олександром Драбинком. Конфлікту з Драбинком у мене немає. Це він хоче представити все так, ніби у мене з ним конфлікт. У ЗМІ поширювався наклеп про те, що я його побив. Не бив. Це брехня. Навіть сам Драбинко не стверджує, що я його побив. Резюмуючи, можу сказати одне: брехати і обмовляти - дуже погано. Це страшний гріх", - підсумував Новинський.