ua en ru

Новинський виступив за присутність миротворців ООН на Донбасі

Новинський виступив за присутність миротворців ООН на Донбасі Фото: Вадим Новинський (novynskyi.com)

Новинський впевнений, що миротворча місія допоможе "відновити мир"

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський упевнений, що присутність миротворчого контингенту на Донбасі "допоможе зупинити кровопролиття". Про це політик заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Це на 100% буде крок до припинення кровопролиття і відновлення миру. А де розміщуватимуться "миротворці" - це питання компромісу між усіма сторонами", - зазначив політик.

Новинський впевнений, що після введення миротворців і припинення вогню настане час для реалізації політичної частини мінських угод.

"Потрібно приймати закон про вибори, про амністію. Потім провести вибори, сформувати місцеві органи влади і потім - контроль над кордоном. Це саме та схема дій, яка прописана в мінських угодах і визнана всіма провідними країнами світу", - каже нардеп.

Що стосується складу місії, на думку Новинського, це можуть бути європейці, латиноамериканці – "хто завгодно". "Важливо, щоб перестала литися кров. Тому що, як правило, миротворча місія розміщується саме там, де відбувається конфлікт і гинуть люди. Вони будуть допомагати розвести протиборчі сторони, розвести озброєння", - підкреслив народний депутат.

"Потрібно обов'язково знайти компроміс, і тому дуже важливо, щоб голосування (в Раді Безпеки ООН, - ред.) відбулося якомога швидше. І як можна швидше миротворча місія прибула на Донбас, і почалося реальне розведення військ", - вважає парламентарій.