ua en ru

Новинський обіцяє прибути до Ради 3 листопада і зв'язатися зі слідчим

Новинський обіцяє прибути до Ради 3 листопада і зв'язатися зі слідчим Фото: Вадим Новинський

Нардеп від "Оппоблоку" запевняє, що не буде прикриватися депутатською недоторканністю

Народний депутат України від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявляє про те, що є законослухняним громадянином і не збирається йти від відповідальності, прикриваючись депутатською недоторканністю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо я в чомусь винен - ​​готовий відповісти перед законом. Я спеціально сьогодні прилетів до України, щоб припинити всі чутки про те, що я нібито "залишив країну". Я готовий співпрацювати з будь-якими правоохоронними відомствами, як робив це раніше, але сьогоднішній спектакль на погоджувальній раді не має нічого спільного із правосуддям", - зазначив Новинський.

За його словами, це не перша повістка, проте її вручення перетворили на фарс. "За останні півроку я отримав близько 10 подібних "запрошень" від слідчих різних відомств. Всі вони були доставлені за адресою в комітет, де я працюю. За всіма епізодами я зустрічався зі слідчими і давав необхідні пояснення. Я, як депутат, подзвонив міністру МВС Арсену Авакову, він запевнив, що повісткою мене викликають для того, щоб відповісти на 2-3 технічних питання в рамках слідчих дій, які проводяться за заявою представників бізнесу, де я є бенефіціаром. Простіше кажучи, я є потерпілою стороною, а не обвинуваченої", - наголосив нардеп.

При цьому Новинський запевнив, що завтра, 3 листопада, буде на засіданні Верховної Ради. "Я обов'язково зв'яжуся зі слідчим і знайду час, щоб дати йому пояснення", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, Новинський повертається із Санкт-Петербурга до України.

Нагадаємо, сьогодні слідчий МВС під час засідання погоджувальної ради у Верховній Раді хотів вручити повістки нардепам від "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському, Олександру Вілкулу та Наталі Королевській. Однак нардепів на погоджувальній раді не виявилося.