ua en ru

Новіков припускає, що звільнення Карпюка і Клиха буде оформлено через помилування

Новіков припускає, що звільнення Карпюка і Клиха буде оформлено через помилування Фото: адвокат Ілля Новіков

На даний момент Карпюк разом з Клихом знаходяться в Грозному в СІЗО

Адвокат Миколи Карпюка Ілля Новіков переконаний, що його підзахисний, а також Станіслав Клих, ймовірно повернуться на батьківщину через оформлення помилування, а не процедуру видачі для покарання на території України. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Цю процедуру, передачу людину для відбування покарання на батьківщині, ми про неї довго міркували у випадку з Савченко. Не було ясно, чи підпише Путін її помилування, чи ні. З досвіду, у випадку з Савченко, ми зараз вже знаємо, що це можливо, що так буває, що людину можна забрати через помилування. У випадку з Солошенком і Афанасьєвим ми також знаємо, що необов'язково обмін повинен здійснюватися на російського громадянина. Порошенко помилував українських громадян. За те, хоча більш імовірним мені здається варіант, що у разі поспішного закінчення переговорів по Карпюку і Клиху, їх звільнення буде оформлено також через помилування", - зазначив Новіков.


Також Новіков зазначив, що те, що Мін'юст України звернувся з проханням видати Карпюка для відбування покарання на батьківщині є позитивним явищем.

"Добре, що Мін'юст України не знехтував цією можливістю, тому що може бути так, що з якихось причин Росії буде зручніше використовувати цю процедуру. І добре, що ми до неї готові", - заявив він.

За словами Новікова, на даний момент Карпюк разом з Клихом знаходяться в Грозному в СІЗО.

Нагадаємо, раніше Він заявляв, що Україна планує розширити "список Савченко".