ua en ru

Нова Зеландія здійснила перший запуск космічної ракети

Нова Зеландія здійснила перший запуск космічної ракети Фото: Electron

Electron здатна нести вантаж до 225 кг на висоту від 300 до 500 км

У Новій Зеландії вперше здійснили запуск ракети Electron в космос з комерційного космодрому американської компанії Rocket Lab. Про це повідомляє BBC.

"Ракета-носій надлегкого класу Electron американської аерокосмічної компанії Rocket Lab стартувала зі східного узбережжя Північного острова Нової Зеландії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Нова Зеландія стала 11 країною в світі, з території якої був проведений пуск космічної ракети. Це - перший в світі приватний космодром, його планують використовувати для запуску надлегких ракет-носіїв.

Так, швидкість Electron склала 27 тис. км/год, вона досягла орбіти через 2,5 хвилини після старту. Пуск повинен був відбутися ще 22 травня, але переносився кілька разів з-за несприятливих погодних умов.

Повідомляється, що ракета Electron здатна нести вантаж до 225 кг на низьку навколоземну орбіту - на висоту від 300 до 500 км над поверхнею планети. Це перший тестовий запуск з трьох запланованих на найближчий час.

Нагадаємо, раніше повідомляється, що нова ракета Space Launch System американського космічного агентства NASA буде запущена у випробувальний політ без космонавтів, запуск відкладається до 2019 року.