ua en ru

Нова ракета КНДР може досягти Вашингтона, - Міноборони Південної Кореї

Нова ракета КНДР може досягти Вашингтона, - Міноборони Південної Кореї Фото: ракета КНДР (kcna.kp)

Разом з тим, військові відзначають, що на сьогодні рано судити про надійність північнокорейської ракети

У Міністерстві оборони Південної Кореї заявили, що нова ракета Північної Кореї (КНДР) може досягти і нанести уда Сполученим Штатам Америки, передає Yonhap.

Так, відзначається, військові визнали успішним проведення останнього запуску ракети в КНДР. Стало відомо, що вона під час польоту досягла висоти 4 тис. 475 км.

"Якби ракета була запущена під потрібним кутом, вона могла би пролетіти понад 13 тис. км. Це означає, що вона могла б досягти Вашингтона", - сказали представники Міноборони Південної Кореї.

Разом з тим, військові відзначають, що на сьогодні рано судити про надійність північнокорейської ракети. Зокрема, на думку представників Міноборони, спочатку необхідно вивчити технологію її наведення, і тільки тоді можна буде робити висновок про точність удару.

Нагадаємо, на початку середу, 29 листопада 2017 року за місцевим часом, Північна Корея провела нові випробування балістичної ракети. Відзначається, що ракета була випущена на північ від Пхеньяна.

Незабаром в Міноборони Японії заявили, що випущена Північною Кореєю балістична ракета була запущена в бік Японського моря і, швидше за все, впала у виключній економічній зоні Японії.