ua en ru

Нова поліція в Харкові вийде на перше патрулювання 19 вересня, - Яценюк

Нова поліція в Харкові вийде на перше патрулювання 19 вересня, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Зарплата патрульних становить від 8 до 10 тис. гривень

Нова поліція в Харкові вийде на перше патрулювання 19 вересня. Про це в п'ятницю, 31 липня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках робочої поїздки до Харкова в ході відвідин національного університету внутрішніх справ, де проходять курси професійної підготовки працівників нової патрульної служби, передає прес-служба уряду.

"19 вересня місто Харків повинен вам почати аплодувати. Адже ваша основна задача - це зміна ставлення поліцейських до громадян. Ваше завдання - служити кожному і захищати кожного, боротися з злочинністю і бути дуже твердими у дотриманні закону", - заявив він.

Він підкреслив, що уряд разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і першим заступником міністра внутрішніх справ Екою Згуладзе почали реформу правоохоронної системи.

"Чинна правоохоронна система - це залишки радянської міліції. А ви - це нова українська європейська поліція. Ви - це нове ставлення до громадян країни, нове ставлення до присяги", - звернувся Яценюк до майбутніх поліцейських.

"Ми почали з міста Києва, далі - Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Луцьк, Львів, сподіваюся - Чернівці, Вінниця. Переконаний, що українська поліція дійде до кожного міста", - додав він.

За словами Яценюка, заробітна плата кожного поліцейського становить від 8 до 10 тис. грн.

Нагадаємо, в Дніпропетровську та на Закарпатті 27 липня 2015 року стартував набір в нову патрульну поліцію.