ua en ru

Нова екопрограмма, що стосується Кривбасу, обійдеться Дніпропетровській обл. в 11 млрд грн, - Вілкул

Нова екологічна програма, що стосується Криворізького басейну, обійдеться Дніпропетровської області в 11 млрд грн. Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул в Києві під час своєї доповіді по інвестиційним можливостям Дніпропетровського регіону, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окрема екологічна програма прийнята у Кривбасі. Це наймасштабніша програма за роки незалежності. Її бюджет становить майже 11 млрд грн, більше 10 млрд із яких - це кошти корпоративного сектора, великих промислових підприємств, насамперед ГМК", - повідомив Вілкул.

За його словами, сьогодні в Дніпропетровській області прийнята і реалізується регіональна екологічна програма. Учасниками її є 25 підприємств регіону, на які припадає 98% всіх шкідливих викидів і вкидань.

"Наша задача при промисловому зростанні не менше 5% в рік до 2015 р. зменшити обсяг шкідливих викидів в атмосферу в середньому по області на 30%, і це реальне завдання. Уже за 2011 р. по місту Дніпропетровську на 15% зменшено викиди в атмосферу, і на 70% зменшено вкидання неочищені стічні води Дніпра", - додав губернатор області.

Крім того, за його словами, спільно з Мінекології була реалізована програма з вивезення з території області непридатних пестицидів та отрутохімікатів, які залишилися ще з радянських часів, а це близько 1 тис. т. Ще йдуть переговори про будівництво двох сміттєпереробних заводів.

Нагадаємо, за даними Держстату, в Україні в 2011 р. від підприємств, узятих на державний облік територіальними органами Міністерства екології та природних ресурсів України, у повітряний басейн країни надійшло 4 млн 373,6 тис. т викидів забруднюючих речовин та парникових газів, що на 5,9% більше показника 2010 р.