ua en ru

Новак: всі підготовчі роботи за проектом Go Highway повинні завершитись до 2020 року

Новак: всі підготовчі роботи за проектом Go Highway повинні завершитись до 2020 року Фото: Славомір Новак (kmu.gov.ua)

Першою стадією реалізації проекту буде концесійна дорога Краковець-Львів

У Державному агентстві автомобільних доріг ("Укравтодор") заявили, що всі підготовчі роботи за проектом Go Highway повинні бути завершені до 2020 року. Про це в. о. голови "Укравтодору" Славомір Новак розповів в інтерв'ю РБК-Украина.

"Я поставив мету завершити всі підготовчі роботи до 2020 року, щоб за умови наявності фінансування або від ЄС, або від МФО ми були готові оголошувати тендери на будівництво та реконструкцію цієї дороги з цього ж року", - розповів Новак.

Він зазначив, що пріоритетною є дорогою Go Highway

"Для нас зараз пріоритетною дорогою є Go Highway. Першою стадією реалізації цього проекту буде концесійна дорога Краковець-Львів, другий - північний обхід Львова і далі реконструкція або, де це буде необхідно, нове будівництво дороги між Львовом та Уманню. Далі - капітальний ремонт траси до Одеси, і згодом капітальний ремонт та реконструкцію дороги до першої категорії (розширення доріг з однієї смуги в одну сторону до двох-чотирьох, - ред.) траси Одеса-Миколаїв-Херсон. Для нас це абсолютний пріоритет", - розповів Новак.

Він заявив, усі інші проекти можуть бути реалізовані в наступні роки, додавши, що в залежності від готовності банків фінансувати ці проекти буде розглядатися можливість їх реалізації.

"Якщо буде можливість в обсязі фінансування в п'ять мільярдів євро, то ми реалізуємо та інші вищезазначені проекти. Але якщо нам запропонують лише мільярд-півтора мільярда євро, то ці кошти будуть використані лише на Go Highway. Що стосується Go Highway, то ми плануємо в цьому році завершити розробку техніко-економічного обґрунтування цього транспортного коридору, який виконує для нас одна італійська компанія", - повідомив Новак, додавши, що після цього почнеться проектування, яке займе мінімум два роки.

Нагадаємо, у лютому міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що Європейський союз може частково профінансувати проект "Євроколія", який буде реалізовуватися в Україні.