ua en ru

Новак Джокович переграв Рафаеля Надаля у фіналі Підсумкового турніру АТР

Новак Джокович став переможцем Підсумкового турніру ATP. У фіналі серб у двох сетах переграв Рафаеля Надаля з рахунком 6-3 6-4.

Новак Джокович став переможцем Підсумкового турніру ATP. У фіналі серб у двох сетах переграв Рафаеля Надаля з рахунком 6-3 6-4.

Таким чином, сезон 2013 року Джокович завершив вражаючою серією з 22-х перемог поспіль. Серія почалася після невдалого для Джоковича фіналу US Open, в якому Новак програв якраз Надалю. Іспанець тоді і в рейтингу обійшов Джоковича і став першою ракеткою світу.

"Найважливіше, що я виніс з цих двох з половиною місяців, - це те, що я зміг відновитися після великих поразок від Надаля, особливо на "Ролан Гарррос", US Open і Вімблдоні", - сказав Джокович, який став сьомим гравцем в історії, який виграв ATP Finals не менше трьох разів.

Надаль ж так і не зміг виграти неофіційний чемпіонат світу - в його резюме значаться перемоги на всіх великих турнірах, за винятком ATP Finals. І Андре Агассі поки залишається єдиним тенісистом, який виграв усі турніри Великого Шолома, Олімпіаду, Кубок Девіса і ATP Finals.

"Переміг я сьогодні чи програв - це не змінило б мою кар'єру. Я не дуже засмутився. Я знаю, що я не був фаворитом цього матчу. Я міг би програти цей матч, навіть якщо б правильно налаштувався, боровся за кожен м'яч, намагався не впадати у відчай після програшів і намагався б диктувати свою гру. Так що я не засмучений", - сказав після гри Надаль.

У першому сеті Джокович узяв дві подачі суперника, тоді як іспанець - тільки одну. У другій партії Джоковічу вдався брейк за рахунку 1:1, і далі він перевагу не втрачав.