ua en ru

Норвезькі власники "Київстару" хочуть продати свою частку у спільному з росіянами активі

Норвезькі власники "Київстару" хочуть продати свою частку у спільному з росіянами активі Фото: "Київстар"

Норвезькі власники йдуть з "Київстар"

Норвезька телекомунікаційна група Telenor збирається продати свою частку в компанії VimpelCom Ltd., якою володіє спільно з російською "Альфа-груп". Про це йдеться в повідомленні Telenor.

У компанії VimpelCom Ltd. норвежці мають міноритарною часткою в 33%, яка не дає їм права повністю контролювати процеси в компанії.

У повідомленні говориться, що VimpelCom Ltd. приносить групі незначний заробіток. Ринкова вартість активу становить лише 8% від загальної капіталізації Telenor. Вага основних телеком-бізнесів Telenor Group, навпаки, стрімко зростає.

"На підставі стратегічного аналізу ради директорів і CEO, і після більш детального вивчення питання, Telenor Group вирішила дивестировать свою частку в VimpelCom Ltd. Позбавлення від цієї частки - в найкращих інтересах акціонерів і узгоджується з довгостроковою стратегією Telenor Group", - заявив голова ради директорів Telenor Group Свейн Аасер.

Точна дата виходу норвежців з VimpelCom Ltd поки не визначена.

За весь час Telenor Group інвестувала в спільну з росіянами компанію 15 млрд норвезьких крон, а у вигляді дивідендів отримала - 20 млрд.

Telenor Group працює на ринках телекомунікаційних послуг Скандинавії, Центральної та Східної Європи, Азії. VimpelCom Ltd. була створена в 2009 р. шляхом об'єднання акцій Telenor і "Альфа-груп" в російському операторі "Вимпелком" і українською "Київстар".

Нагадаємо, "Київстар" реєструє фінансову компанію StarMoney для здійснення мобільних платежів.